Inlägg från: gammelpysen |Visa alla inlägg
  • gammelpysen

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Jag ska dit nästa vecka. +17 kg redan. Har mått ok hittills men börjar få känningar av foglossning tyvärr.

  • gammelpysen
    stjärnasomärdin skrev 2019-01-31 19:45:01 följande:

    Oh no! Vad trist med foglossning! Se till att få bra råd om du inte redan fått det, för att ha det så behagligt som möjligt resten av tiden! Träffa sjukgymnast kanske? Du får uppdatera när du varit på ditt besök i nästa vecka :)


    Tack! Är bara glad över att man sluppit sådant tidigare. Nu börjar dock besvären hoppa sig... i natt vaknade jag med kramp i vaden! *** vad ont! Skrek åt min man att hjälpa mig... stackarn vaknade yrvaken och fattade förmodligen inte först vad det handlade om...

    Siktar på att försöka hålla igång så mycket jag kan fysiskt ändå. Jag fattar inte att ni andra inte gått upp Mer! Jag pälsade på mig ett antal kilon redan i starten. Har inte ätit en massa onödigt men på något sätt är det obönhörligt. Men återigen, antar att det är kroppens sätt att se till att det kommer en frisk bebis.
  • gammelpysen

    Tack, mår rätt bra faktiskt men börjar längta ihjäl mig efter bebisen. Lite tungt börjar det bli med, magen har växt och tar plats. Går ner i tid på jobbet om några veckor - känns som ett grymt bra beslut faktiskt. Skönt att komma ner i varv mentalt också. Fler som går ner?

  • gammelpysen
    Jahajaa skrev 2019-02-14 12:02:24 följande:

    Jag mår också ganska bra :) Förra veckan hade jag en dipp när jag hade ont i magen (kändes som att hon inte fick plats därinne) haha ;) och kände mig allmänt otymplig, men nu känns det som vanligt igen. Tror att magen måste ha töjt sig lite för det spänner inte på samma sätt länge iaf ;)

    Jag har lyxen att fått graviditetspenning beviljad så har nu jobbat mitt sista arbetspass på ett bra tag framöver. Har haft rätt så ont i ryggen sista veckorna så det var nog bra tror jag :)


    Vad skönt... man börjar helt klart fasa ut nu mot slutet. Sitter och googlar bebissaker på jollyroom och känner efter sparkar
  • gammelpysen

    Store pojken är stor men jag kunde aldrig amma helt. Blev sjuk efter förlossningen vilket förmodligen påverkade min mjölkproduktion. Det blev ersättning från en månads ålder.

    Nu har jag tänkt amma, inte minst pga de hälsofrämjande effekter det sägs ha. Sedan är det rätt skönt att slippa krångla med flaskor... och ersättning kostar dessutom en slant.

  • gammelpysen
    Gurkan25 skrev 2019-03-12 17:57:39 följande:

    Hej! Lördagen den 9 mars kl 10.32 och 11.07 föddes våra pojkar Zakaria och Adam. De barn 47 respektive 48 cm långa och vägde 2755 gram samt 2945 gram. Vi födde i vecka 36+3 och har stannat lite extra på bb. Vi ska åka hem imorgon till en mycket stolt storebror.


    Stort Grattis!!!
  • gammelpysen

    Oj! Spännande! Jag kände av lätta förvärkar igår och i förrgår men bara någon enstaka. Går ju in i vecka 35 på måndag så har ju några veckor kvar... när hade du bf?

  • gammelpysen

    Jag Tror att jag lagt på mig en del vatten. Gick upp i vikt ganska mycket i början och fick skippa ringarna tidigt. Tog gravidfoton förra veckan och fick dem häromdagen, ser ut som en liten tunna! Gör jag absolut inte annars.

    Min föräldraledighet började i torsdags med att vi fick åka in och vända lillan i v 36+3. Hon hade vänt sig igen (låg i säte i v 32 men rätt i v 35) och vi var helt oförberedda på det. Var ingen rolig upplevelse, jag mådde illa, kallsvettades och spydde, men gick på första försöket. Nu är det nedräkning, 3 veckor kvar exakt!

  • gammelpysen

    Jag var bäst jag kan! Köpte tyg till fåtölj/gardiner igår så ska sy idag. Tog i lite för hårt igår så blev liggande i soffan resten av eftermiddagen.

    Gällande cravings har jag också blivit galen i vatten! Ju kallare desto bättre! Även fått smak för lättdricka. Vaknade i natt och var sååååå sugen på det..

    Inga riktiga känningar sedan i fredags då jag hade mensvärk, lätta förvärkar och vi åkte in eftersom vi trodde att hon vänt sig igen (hade varit på vändning dagen innan). Sen dess har det varit lugnt. Inser dock att det gäller att sova och vila nu när man kan och hinner. Så även till maken att han måste tänka på att vara utvilad framöver.

  • gammelpysen

    Jag har en vecka kvar till BF och hoppas att minipysen behagar titta ut snart. Fler sammandragningar senaste dagarna men ingenting som påminner om värkar.

  • gammelpysen

    Stort Grattis! Bf idag men ingen bebis i sikte. Jag blir tokig! Orkar inte vänta mer! Pigg som en lärka är jag dessutom så det känns som om hon aldrig tänkt komma ut!

Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se