• Anonym (A)

    Vän med sitt ex??

    Min pojkvän dumpade mig i fredags, men vill fortsätta vara vänner och träffas då och då. Han säger att han fortfarande älskar mig men att han vill reda ut om han verkligen har sådanna känslor för mig eller om han endast älskar mig som vän. Har alltid varit bestämd med att jag inte kan vara vän med mina ex, men denna kille älskar jag otroligt nycket och är inte redo att släppa honom. Fungerar det ens att vara vän med sitt ex? Känner inte en enda människa som kunnat fortsätta som vänner med sina ex.

  • Svar på tråden Vän med sitt ex??
  • Anonym (A)
    Shameless skrev 2018-10-21 21:56:21 följande:

    Jag och mitt ex gick nyligen skilda vägar efter 7 år tillsammans. Vi är väldigt goda vänner och umgås flera gånger i veckan.


    Hur känns det, om jag får fråga? Känns nästan omöjligt att vara vän med mitt ex trots att jag så gärna vill det.
  • Anonym (A)
    TriC skrev 2018-10-21 21:58:58 följande:

    Långt fram i tiden kanske ni kan vara vänner. 

    Nu, så länge du har romantiska känslor för honom, är det omöjligt. Vänner är liksom inte kära i varandra, för då är de inte "bara vänner".

    Säg att det är "allt eller inget" som gäller, och sluta sedan helt att höra av dig till honom. Svara inte heller på hans samtal, sms o liknande. 

    Det finns alltid en liten chans att detta får honom att ångra sig och vilja ha tillbaka dig igen, men var i så fall inte för lättfångad.


    Alltså detta är problemet, har väldigt svårt att såga nej till honom och kan inte föreställa mig ett liv utan honom.
Svar på tråden Vän med sitt ex??