• Kinan

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Annasandra skrev 2018-11-16 15:43:32 följande:

    Tack så mycket! Åh men såklart man ska ha påsar i väskan! hur kunde jag inte komma på det själv.. speciellt efter att jag spydde lite i väskan i bilen när jag inte fick tag på något annat (haha) 

    Ja har hört om dom armbanden, får nog åka och köpa dom! Tusen tack och grattis till din graviditet! :D


    Tack - och det där med påsarna vet jag dessvärre av egen tidigare erfarenhet ;) Så spännande med första graviditeten för er! Ni har såååå mycket (betydligt roligare än illamående) att se fram emot. Hoppas armbanden lindrar lite för dig. Annars finns det ju de som får receptbelagda läkemedel men det ville inte jag ta. Men det finns iaf om det blir riktigt tufft!
  • Kinan
    drBubbles skrev 2018-11-19 11:12:46 följande:

    Hejhej,

    Jag hoppar gärna in här, jag med. Plussade förra fredagen, har BF 20/7-19 enligt Preglife, v 6 (5+1) idag. Hade ett MF i juli i v 10 som blev extra jobbigt och utdraget med skrapning, menmen, ett nytt plus nu! Känns som att jag hade mer symtom i våras (innan MF) än vad jag har nu, men kommer kanske ihåg de senare veckorna (?). 
    Till alla som går/gått på tidigt vul: var bor ni? "fick" ni tid för vul lätt? När jag ringde och pratade med bm och bad och vul ville de inte boka in nåt innan jag har varit på inskrivningen (vilket dock är nu 22/11). 

    Grattis alla till plus, spännande att få följas åt Skrattande


    Grattis!!! Har BF nästan samtidigt som du (22/7) och hade också ett missfall men i vecka 5-6 i augusti i år. Märker att jag är mer nojig nu än vad jag var vid mina första två graviditeter (som resulterade i barn). Jag är galet trött och gäspar konstant känns det som men annars har jag inte så mycket symptom mer än att det drar lite i livmodern ibland. När jag väntade mitt första barn hade jag en hel del blödningar i början och då erbjöd de mig VUL i samband med inskrivningen (jag frågade inte om det och visste nog inte ens att det fanns). Jag vet att en del här (i sthlm) gör det privat och betalar då själva för det (ca 500 kr). Jag funderar lite på att bekosta det själv samtidigt tänker jag att jag nog ändå får se bebis snart i samband med KUB och ev NIPT. Men lite skönt hade det varit ändå med tanke på hur nojig jag är sedan missfallet.
  • Kinan

    Någon som tagit cellprov i tidig graviditet ellerhar erfarenheter av det? Jag har blivit kallad på rutinkoll men har verkligen inte lust att göra det nu under graviditeten. När jag bokade tid för inskrivning sa barnmorskan att det är helt ofarligt och att de rekommenderar att man gör det även om man är gravid. Vill egentligen helst vänta samtidigt som det kanske ur cellförändringsperspektiv är bäst att göra proven enligt plan. Tar gärna emot erfarenheter av detta?

  • Kinan
    LoveEver skrev 2018-11-21 10:54:42 följande:
    När jag var gravid med min första så gjorde de första cellprovet på mig. Det var ingen fara. Och när jag var gravid med tredje barnet var det dags igen och inte heller den gången var det någon fara. Så det är ingen fara att göra provet. Bättre du får det gjort så är det överstökat ;)
    Å tack för ditt svar. Man blir så nojjig när man googlar. Minns du om du blödde något efter cellprovtagningen - jag tänker att man väl har lite mer lättblödande tapp som gravid?
  • Kinan
    LoveEver skrev 2018-11-21 10:59:34 följande:

    Alltså BLÄÄÄÄÄ

    Är i v.7 (6+1)

    De senaste 3 dagarna har jag fått sådana attacker med illamåeende :(

    Ligger på soffan och känner hur det vattnas i munnen och bara väntar på att behöva springa på toa men så försvinner det.

    Gaaah hade det inte vart för att jag har sådan skräck för att spy så hade jag gått in och stoppat ner fingrarna i halsen!!!

    Hatar detta illamåeende :(((

    Och denna trötthet alltså WOW hade jag inte haft fler barn hemma att ta hand om så hade jag LÄTT kunnat sova genom Hela dagarna.

    Hur mår ni tjejer ?


    Låter tufft med illamåendet. Finns ju heller inte jättemkt att göra åt saken även om det väl är bra att småäta lite och hålla ett jämt blodsocker etc. Mitt illamående är än så länge (v. 5+2) hanterbart men kännbart sedan några dagar tillbaka. Jag fryser däremot som galning. Jag fryser mycket i vanliga fall också men nu skakar jag verkligen så fort jag går utanför dörren. Hoppas det ger sig snart och att den där "gravidvärmen" infinner sig. Trött är man ju också konstant hehe. Oj vad man längtar tills detta är förbi och utbytt mot sparkar och bebishicka :)


  • Kinan
    Pyret2018 skrev 2018-11-29 20:32:36 följande:

    Hej! Jag behöver råd. I staden jag bor får jag inte en tid för inskrivning förrän jag är i 10+6. I staden jag jobbar 1h hemifrån finns en när jag är 8+0. Jag har en tid för vul i 7+0.

    Hur hade ni gjort?


    Det är ju rätt smidigt att gå på MVC nära hemmet eftersom man inte går dit så ofta i början (när man jobbar) men betydligt mer sista veckorna då man ev är hemma. Men själv har jag valt ett MVC där jag jobbar för att jag inte var nöjd med det som finns där jag bor under min förra graviditet. Eftersom du dessutom ska på VUL v7 finns väl ingen panik med inskrivning tänker jag.
  • Kinan
    drBubbles skrev 2018-11-30 15:26:16 följande:

    Nu har även jag varit på tidigt vul, visade sig vara 2 små blåbär därinne, med varsitt litet pickande hjärta :) otroligt chockad, men enormt lycklig :D 6+2 mätte hon den ena till o den andre låg lite dumt till så hon fick inte till att mäta ordentligt. Jag trodde 6+4, så det känns ändå rimligt :) kanske inte så konstigt att jag mått så väldigt illa! Trevlig helg allihopa!


    STORT GRATTIS! OJ vad häftigt men också chockartat! Är det första barnen?
  • Kinan
    Marie19 skrev 2018-12-10 19:41:28 följande:

    Jag är nu i vecka 11. Tredje barnet och känner att min mage är så degig och svullen.

    Hur går det för er andra- känner att mina kläder är tajta....

    Tycker det är jobbigt dessa veckor då man bara känner sig fet. Sen blir magen finare.

    Tänkte lämna blodprov imorgon för kub. Är drop in. Som jag förstår det är det Bara blodprov. På mvc får man väga sig själv och säga vikten till barnmorskan.

    Jag tycker det är så skönt för jag gillar inte sedan skolhälsovården att man ska väga sig inför någon. Är orolig för att man ska behöva väga sig....någon som vet?


    Jag väntar också tredje barnet och upplever redan nu i vecka 9 att byxorna stramar lite - inte minst på kvällen. På morgonen är den sedan platt igen. Mysko. Minns inte om det var så med mina två andra men tror inte det. Jag har fått göra lite olika med vägningar. Med första barnet vägde jag mig (själv)flera gånger (kräktes mycket så tror de ville se att jag inte gick ner för mycket)och med andra var det bara kanske 2-3 gånger ( även då själv utan publik)! Tror inte du behöver oroa dig. Kanske bra att nämna för bm att du tycker det känns lite jobbigt så behöver det inte bli en grej. Hur har du det med illamåendet? Jag mår illa i princip konstant - drygt men förhoppningsvis snart övergående! Lycka till med blodprover och vägning - kommer gå finfint!
  • Kinan
    Ida3434 skrev 2018-12-10 19:31:48 följande:

    Nu har det varit en ny dag där jag inte känt av några symtom alls. Har mått dåligt hela helgen, vilket är jobbigt men man blir ändå glad över att få en bekräftelse på att något händer i kroppen. 

    Blir så orolig när man inte alls känner sig gravid. 


    Jag kan verkligen förstå och sympatisera med den oron men just nu när jag mått illa dygnets alla timmar de senaste tre veckorna så låter det lite som en dröm att få uppleva en dag - eller en timme - utan illamående! För en del släpper säkert illamåendet innan v 12 precis som att det för andra (läs mig i min 1:a grav) hänger i betydligt längre än v 12. Hoppas du snart känner dig lite lugnare och slipper oron!
  • Kinan
    Jilo skrev 2018-12-12 06:53:59 följande:

    Var på ul inför nipt igår och fick tyvärr se en så söt men så stilla liten böna :( Hjärtat har slutat att slå för drygt en vecka sedan, i v 8+6. Så trist att vakna idag och inte vara gravid längre :(((

    Önskar er alla större lycka <3


    Men nej så hemskt! Ta hand om dig och hoppas du snart plussar igen!
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL