• Kinan

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Nu har jag också fått se bebis :). Tyvärr fick vi inte så bra besked på KUB. Nackspalt, lårben och näsa och allt såg fint ut på UL men blodprovet drog ner siffrorna till strax under 1:200. Vi fick därför remiss för NIPT och har nu (efter 9 dagars pina) fått besked att fosterprovet var normalt och att vi väntar en liten flicka. Lyckan kunde inte vara mer överväldigande just nu och äntligen vågar jag börjar drömma igen om den lilla damen som är beräknad (flyttades vid KUB) till 18/7 (fem dagar efter hennes storebrors födelsedag). Hoppas ni alla mår fint och att de flesta iaf slipper illamåendet nu. Mitt har nästan försvunnit men gör sig till känna om jag inte ätit på för länge. Var lite magiskt runt vecka 12 då jag slutade må illa dygnet runt.

  • Kinan
    Granskott skrev 2019-01-24 10:02:06 följande:
    Å vad härligt att allt såg bra ut! Väntan måste varit olidligt lång!

    Vi gjorde bara nipt faktiskt då jag var så nojig för kub, väntar också en liten flicka:)
    Tusen tack. Känslan är underbar nu men usch ja väntan var vidrig. Jag ångrade varje dag att jag inte bara gick direkt på NIPT som ju är så enormt mycket mer säkert än KUB. Skulle det ha vart så att vi ville ha fler barn (vi är dock helt säkra på att detta blir sista) så skulle jag aldrig någonsin mer utsätta mig för KUB utan gå direkt på NIPT. Hade gladeligen betalat tre gånger så mycket som NIPT kostar mot att slippa den oro som KUB:en skapade för oss.

    Grattis till er flicka som förmodligen kommer ungefär samtidigt som vår :). Härligt att även ert NIPT gick fint men trist att läsa om ditt illamående. Jag mådde illa (och spydde) till vecka 17 med min äldsta (tjej) men sedan slutade det tvärt och jag mådde prima så jag hoppas ditt illamående också försvinner helt snart så du bara kan njuta! 
  • Kinan
    Granskott skrev 2019-01-24 21:39:42 följande:

    Ja, jag tyckte också det var värt för att slippa noja, så glad att jag valde att bara göra nipt nu i efterhand. Speciellt när man läser om mångas väntan..

    Håller verkligen tummarna för att illamåendet släpper snart. Hade vart så skönt att kunna njuta lite mer och framförallt få saker och ting gjort inför den lillas ankomst. Detta är vårt första barn, hur många har ni? Och när har du Bf?


    Jag förstår verkligen (och minns) det med illamåendet och hoppas du slipper det snart. Får du ngt läkemedel? Jag provade aldrig det själv men har flera vänner som ätit lerigan (tror jag det var) som de fått förskrivet av bm. Tänker om det, mot förmodan, inte släpper. Samtidigt hjälper det kanske inte alla och läkemedel under graviditeten kan ju kännas lite läskigt...Vi väntar vårt tredje (och sista) barn, har en flicka (6år) och en pojke (4år) sedan tidigare. Vi tänkte berätta för dem i helgen. Mitt BF flyttades på KUB så nu är det 18/7. När har du BF? Spännande med första barnet.
  • Kinan
    Ida3434 skrev 2019-01-25 12:08:52 följande:

    jag har hört att det är vanligt att könkromosomerna visar fel vid Nipt. Speciellt om man får svar att det är en flicka i magen. Orsaken är att de har sett fel och gjort kromosomanalys på mamman. Är det någon mer som har hört det eller tror ni man kan lita på det svar man fått vid nipt? 


    Jag har läst det men tror verkligen inte det är vanligt men säkert förekommande. Någonstans läste jag att det var vanligare om man gör nipt tidigt då det inte finns lika mkt dna från fostret i blodet på mamman men som sagt enligt testerna är det ju 98-99% tillförlitligt för kön så jag kommer tro på tjej (men dubbelkolla på rul) :).
  • Kinan

    Hej allihop! Tänkte höra om ni berättat på era arbetsplatser ännu eller hur ni tänker kring det. Jag funderar på att berätta imorgon (är i vecka 16) för min chef men kanske väntar till efter RUL tills jag berättar för övriga kollegor. Börjar dock synas nu och blir snart svårt att dölja...

  • Kinan
    frökenBea skrev 2019-01-29 05:50:52 följande:

    Nästäppa har jag också konstant, så jäkla drygt! Men har varit förkyld nyligen så kan va den som håller i.

    Jag har inte fått ngn tid till rul ännu men den kommer väl snart får jag hoppas. Jag har inte käbt bebis ännu, har ni?


    Jag har känt bebis sedan vecka 15. Men så är det tredje barnet och moderkakan sitter i bakvägg så förutsättningarna finns ju där. Mest aktiv verkar den vara på kvällarna och inte minst om jag äter eller dricker något kallt. Känns som att någon kittlar mig från insidan av magen ungefär. Så häftig känsla. Snart känner säkert du med ska du se. Med mitt första barn satt moderkakan i framvägg och jag kände absolut ingenting förrän i vecka 20 men därefter kände jag varje dag så det där kan ju absolut vara olika!
  • Kinan
    Wishful skrev 2019-01-29 10:16:02 följande:
    Jag har gjort IVF och varit öppen med det på jobbet så mina kollegor visste när vi gjorde återföring. Berättade att det hade lyckats efter det tidiga ultraljudet v. 8+6.
    Verkar som om jag är sist på bollen med att berätta på jobbet. :) nu har jag dock berättat det för min chef och sagt att han får sprida det hur mkt han vill. Tänkte jag så smått ska börja berätta det för kollegorna också eller om jag väntar till efter RUL i vecka 19.
  • Kinan
    Granskott skrev 2019-02-16 14:54:23 följande:
    Jag har också haft problem med sömnen och fick en bbhugme gravidkudde av min man när jag fyllde år för en vecka sedan. Jag vet att den är bland de ?lyxigare? varianterna men OJ så bra den är!! Sover så otroligt mycket bättre redan och den avlastar verkligen otroligt skönt. Materialet inuti formar sig fint efter kroppen och jag Vill nästan inte gå upp nu:)

    För mig har gravidkudde varit en magisk investering (även om jag nu fick den i present) då sömnen är något som för mig är värt att betala för. Jag kan ju inte jämföra med något annat märke men kan i alla fall verkligen rekommendera denna:)
    Jag har också en bbhugme. Tidigare graviditeterna använda jag en amningskudde från rättstart även som gravidkudde men det går ju inte alls att jämföra med denna pärla. Tror även jag kommer prova att ha den som amningskudde och då känns det ju som om den betalar igen sig lite :). Helt klart en investering jag rekommenderar om man vill ha en superskön, mjuk och formbar och tillräckligt lång gravidkudde.

  • Kinan
    frökenBea skrev 2019-02-18 09:49:18 följande:

    Hihi, fjärde barnet och fjärde flickan!! Fan vad glad jag är. Hel och frisk lite tös :)) som man längtar efter det lilla livet!


    Grattis så härligt att allt såg bra ut och kul med en liten lillasyster till tjejerna!
  • Kinan
    Granskott skrev 2019-02-12 21:20:56 följande:
    Vi köpte en bogaboo fox stellar. En djungel men efter mycket provkörning och testande så kändes den absolut bäst för oss.

    Åå, det är så jobbigt att ha illamåendet kvar. Hade verkligen hoppats att det skulle släppa vid det här laget. Jag fungerar ganska bra fram till efter lunch någon gång men det värsta illamåendet kommer på eftermiddag och kväll. Kvällen just har jag väldigt svårt att få i mig något ordentligt. Dricker mycket isvatten, det mildrar. Hoppas det släpper för oss bägge snart!
    Vi funderar också på en Fox alternativt en Buffalo (fast de är ju så svåra att få tag i nu när de egentligen utgått). Vi hade en Cameleon till de stora barnen men den vagnen känns som om den gjort sitt och jag är galet trött på de små pytteframhjulen.

    Vilka vagnar funderar ni andra på?
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL