• Jamesdio

    Gå ner i lön för andra förmåner

    Jag bytte från privat till statligt och fick upp lönen med 4000 kr/mån. Men förlorade bonusen förstås (kunde bli från noll till max 30000 kr/år). Visserligen inte inom IT. Beror ju på hur gärna de vill ha dig.

    Hur mycket semesterdagarna är värda i pengar kan du ju räkna ut genom att räkna på vad du skulle fått i lön om du jobbat de dagarna. Men hur mycket de är värda för dig kan ju bara du avgöra. Det finns för övrigt regler för hur många semesterdagar man måste ta ut och hur många man får spara, så det där med att inte ta ut dagar funkar inte.

    Vi får ta ut friskvårdstimmen i mån av att arbetsuppgifterna tillåter det och det ska vara i anslutning till arbetet, dvs man får ju ta den närsomhelst under arbetstid, samt i direkt anslutning till den. Men man får inte åka hem och äta middag och sen ta en friskvårdstimme på kvällen. Det är för övrigt inte så hård kontroll på det.

    Andra förmåner man kanske inte tänker på är ju utfyllnad vid föräldraledigt tex och en tryggare anställning. Har ditt privata företag kollektivavtal? Det spelar ju också roll.

  • Jamesdio
    Thedrjohn skrev 2018-11-06 11:04:10 följande:

    En semesterdag måste ju vara värd minst 2,000 sek om du ligger på en lön runt 40. Så med 10

    Till semesterdagar borde du acceptera 20k mindre om året, ingen jätteskillnad mao.

    Se till att du jämför lön efter skatt vid jämförelser. Eftersom marginalskatten nu är 63% spelar det ingen större roll om man har 40 eller 50 i månaden. Samma peng kvar efter skatt ändå.


    Njo, vid 40000 kr skulle jag få ut ca 28900 och vid 50000 kr ca 33500, så nog är det lite skillnad.
Svar på tråden Gå ner i lön för andra förmåner