• Fia 28

    Har du varit med om igångsättning av förlossningen?

    Jag blev igångsatt för att vattnet gått men värkarna inte kom igång. 

    Började med tablett (minns inte vilken), sen ut och vandra av och an i korridorerna och sen mätte de kurvan. Inget hände. Fick en tablett till och ut och vandra igen, nu började det kännas en del, men inga kraftiga värkar. De tog hål på hinnorna och då direkt kom de hemska värkarna igång, fy fan alltså. Flera timmar med värkarbete till jag inte orkade längre o fick epidural. Då gick värkarna ner en del igen, så de satt värkstimulerande dropp. Värkarna ökade men öppnade mej inte. De höjde droppet och bebisens hjärtljud blev hemska, så de sänkte igen. Bebisens hjärtljud blev inte bättre så de tog bort droppet helt. Försökte ta blodprov på bebisen utan att lyckas, gav upp och de beslutade sej för att avbryta och göra snitt. Öppnade aldrig mej mer än 3 cm och fick hög feber pga det gått så länge sen vattnet gått. Beslutet om snitt var nog det bästa och vi båda mådde bra även om vi fick högt crp och en veckas antibiotikakur. 

  • Fia 28
    Anonym (Blivande mamma) skrev 2018-11-08 18:01:34 följande:
    Tack så mycket för att du berättar! Det låter som att du hade en väldigt intensiv förlossning. Jag hade ingen aning om att man kunde få värkar utan att kroppen öppnar sig.

    Hur ser du tillbaka på din förlossning idag? Tyckte du att den var hemsk eller bra eller kanske både och? Minns du hur lång tid allting tog från det att du fick tabletten tills de snittade? Och det här kanske är en dum fråga, men varför ville de ta blodprov på bebisen under förlossningen?
    Jag tyckte den var hemsk. Värkarna var så olidliga så jag kunde inte ens kommunicera eller svara ja när de frågade om jag ville ha epidural. Jag var kolugn under snittet och väljer gärna det igen om jag får.

    Vi åkte in vid lunch och fick väl första tabletten ganska snabbt. Snittades kl 06 på natten, så typ 18h senare. Hade då ett crp på 240 och hög feber.

    Om jag inte minns helt fel ville de kolla bebisens blodsocker för att se om den mådde bra trots den höga pulsen. När det inte lyckadest så valde de snitt. 
Svar på tråden Har du varit med om igångsättning av förlossningen?