Inlägg från: Anonym (bm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bm)

    Har du varit med om igångsättning av förlossningen?

    Anonym (Blivande mamma) skrev 2018-11-08 17:44:33 följande:
    Tack för att du berättar! Det känns skönt att veta att det hela ändå kan gå ganska fort trots att din kropp inte alls var mogen, även om jag också är inställd på en utdragen förlossning.

    Får jag fråga, att det gick snabbt, betydde det också att du fick allvarliga skador av sprickningar? Jag har hört att det kan vara bra att förlossningen tar lite längre tid om man vill minska risken för allvarliga sprickningar, men samtidigt verkar det också vara individuellt.
    Du har nog missuppfattat detta med tiden och att få stora bristningar. När man pratar om bristningar, gäller det att själva framfödandet av barnet (när huvudet skymtar fram) ska få ta tid och töja. Alltså det sista på förlossningen.  Men förlossningens sammantagna längd ger inte mindre risk för bristning.
  • Anonym (bm)
    Anonym (Blivande mamma) skrev 2018-11-08 18:01:34 följande:
    Tack så mycket för att du berättar! Det låter som att du hade en väldigt intensiv förlossning. Jag hade ingen aning om att man kunde få värkar utan att kroppen öppnar sig.

    Hur ser du tillbaka på din förlossning idag? Tyckte du att den var hemsk eller bra eller kanske både och? Minns du hur lång tid allting tog från det att du fick tabletten tills de snittade? Och det här kanske är en dum fråga, men varför ville de ta blodprov på bebisen under förlossningen?
    Provet kallas laktat, mjölksyra. Det är ett mått på hur stressat (syrebrist)
    Anonym (Blivande mamma) skrev 2018-11-08 17:49:23 följande:
    Jag förstår att minnet bleknar med tiden. Tur är väl kanske det. :)

    Tack för att du delar med dig! Jag har hört att många reagerar på det värkstimulerande droppet på liknande sätt, dvs att allting sätter igång direkt och blir väldigt intensivt. Minns du hur du blev omhändertagen av vårdpersonalen? Får man droppet och lämnas sen ensam tills man ringer in dem eller övervakar de kroppens reaktioner? Och minns du om du fick några förlossningsskador? Jag har hört att när det går snabbt finns det en förhöjd risk att man spricker mer, särskilt om man föder en stor bebis som jag kommer göra.

    barnet är av förlossningen. Om provet är bra kan man fortsätta att värkstimulera. 

    Stöd får man av personalen om man vill - dropp eller ej. :)
  • Anonym (bm)
    Anonym (Blivande mamma) skrev 2018-11-09 00:06:36 följande:
    Tack för förklaringen om provet!

    När det kommer till stöd så förstår jag att det såklart ingår i barnmorskornas roll att finnas där för patienterna. Men jag tror också att patienterna kan uppleva situationen på ett annat sätt än barnmorskorna. Det är därför jag är intresserad av att veta hur personer som har blivit igångsatta har upplevt just sina förlossningar och om de har några tips som de vill dela med sig av.
    Tänker du att det är någon skillnad vid igångsättning när det gäller stöd? När patienterna inte har ont behövs ju inget stöd, oftast. 
Svar på tråden Har du varit med om igångsättning av förlossningen?