Inlägg från: Limeblad |Visa alla inlägg
  • Limeblad

    Ärlig fråga om öppnad ost och skinka

    Skinkan vet jag men osten ser du ju om den är dålig (=möglat).

  • Limeblad
    Bibbidi skrev 2018-11-11 11:38:16 följande:

    Fast det är bara att skära bort möglet + några till centimeter runt omkring så kan man fortsätta att använda osten. 


    Yes, fast jag är lite känslig för sånt grönt mögel (vitt känns mer ok). Därför blir det gräddost oftast numera. Upplever att den är mer hållbar (mindre vätska och mer fett kanske?).

    Men den mesta mat kan man äta om den inte luktar dåligt.
  • Limeblad
    Anonym (.) skrev 2018-11-11 13:30:27 följande:

    Du kan få listeria


    Det måste vara mycket ovanligt. Har aldrig hört talas om att någon haft listeria. Kan räkna på ena handens fingrar gånger jag blivit magsjuk och det har uteslutande berott på restaurang/snabbmat.
  • Limeblad
    Hypotenusan skrev 2018-11-12 01:43:53 följande:

    Som det är hur? Mycél? Om det finns mögel överhuvudtaget så finns det mycél också. Och som sagt: man vet inte hur mycket eftersom det inte syns. 


    Mycél sprids inte i vissa livsmedel. Hårdost kan du äta om du skär bort två cm runt det som angripits av mögel (källa livsmedelsverket).
Svar på tråden Ärlig fråga om öppnad ost och skinka