Inlägg från: Hypotenusan |Visa alla inlägg
  • Hypotenusan

    Vad har ni på Julbordet?

    Väldigt traditionellt: kokt potatis, flera olika sorters inlagd sill (en inläggning gör jag alltid själv),  griljerad skinka (om det bara är vi i familjen köper vi bara några skivor i delikatessdisken, för annars går det inte åt), köttbullar, en stor, röd, rund gräddost, vörtbröd...

    Sedan har vi en fruktkorg med flera olika sorters frukter (även en ananas och en kokosnöt) som står framme på arbetsbänken i köket hela julen. I vardagsrummet, där vi tittar på TV, har vi alla gotterna på bordet: fikon, dadlar, nötter, en stor chokladask o.s.v..

    Till frukost har vi alltid risgrynsgröt med kanel, socker och fet mjölk. När vi kommer hem från Midnattsmässan blir det alltid glögg (vinglögg till de vuxna, 2-procentig till de äldre tonåringarna och alkoholfri till de yngre tonåringarna) samt pepparkakor och saffransbröd. 

    Det hände förr att jag försökte vara lite alternativ: ha sushi i stället för sill t.ex., eller fläskkotletter med kryddsmör med julens kryddor i stället för skinka. Men det uppskattades inte. Det ska VARA traditionellt på årets stora högtider, tycker min familj! 

Svar på tråden Vad har ni på Julbordet?