Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Foglossning innan pluss (v.4)??

    babysagashark skrev 2018-11-14 18:38:45 följande:

    Hej ni med erfarenhet!

    Jag har smärtor i nedre ryggen, rumpan och  höfterna som strålar ner i benen, mest det högra. Jag är i vecka 4 (3+3) och har haft känningar sedan några dagar tillbaka och det blir värre varje dag.

    Jag har tidigare haft lite problem med ischias (så jag inte kan stödja alls på benet), men tycker inte det är riktigt samma smärta, men har förstått et som att e kan vara sammankopplade? Har också smärtor (hugg) från livmodern ner genom vaginan.    

    Jag har testat med grav.test senaste dagarna, de är negativa (kanske om vi anstränger oss kan vi se en rosa skugga, men det är otroligt svagt). Jag vet att det är jättetidigt, men har hört om kvinnor som förstår att de är gravida genom tidig foglossning. Borde inte testerna vara lite tydligare om kroppen känns så här?

    Det är vårt första försök och jag känner mig så vilsen och har ont...

    Har ni haft smärtsamma känningar till foglossning extremt tidigt?

    Några som har det just nu och vill följas lite?


    Hej. Med tredje barnet kände jag av fogarna innan jag plussade.. Väntade sen 2 veckor på ett vul som visa att jag var i v 6+4. Så visst kände jag av fogarna runt v4 innan plusset kom. :)

    Blev sen sjukskriven 100 % från v 11 fram till BF.

    Nu är Ja gravid med nr 4 i v 10 och har inte en enda känning knappt. Så tokigt det kan vara
  • Linda2barnsmamma
    babysagashark skrev 2018-11-14 22:35:43 följande:

    Åh! Det är så svårt att få grepp om, känns helt sjukt att det kan komma så tidigt. Är så otroligt osäker på om jag har lyckats bli gravid, men är nu ganska säker på att det är en tidig foglossning jag känner, eller något liknande.

    Jag är student och har väldigt fri utbildning så förväntar mig att kunna fortsätta plugga hela graviditeten, men vi får väl se hur det går ha ha... känns lätt att vara lite för optimistisk    


    Hehe ja de e märkligt alltså hur kroppen fungerar :) men ändå fashinerande..

    Hur gamla är ni?

    Ja läste till undersköterska på distans med de 2 första flickorna hemma. Funkade bra då ja kunde plugga på Kvällen när mannen kommit hem :)
  • Linda2barnsmamma
    Liten 2018 skrev 2019-01-24 08:22:26 följande:

    Min foglossning, gravid med nr 3 nu. Har börjat samtidigt som jag plussat. Inte klarat mig utan sjukskrivning nån av graviditeterna, tyvärr. Före v 20 har jag varit antingen helt eller stor del sjukskriven pga foglossning. Så vi är alla olika och graviditeterna kan vara olika. Tyvärr har jag bara blivit sämre ju fler graviditeter jag haft.


    Ja har haft likadant.. Värst med nr 3, helt sjukskriven från v 11.

    Gravid med nr 4 nu i v 20, INTE ONT ALLS TYP... Så konstigt
  • Linda2barnsmamma
    Liten 2018 skrev 2019-01-25 10:26:56 följande:

    Skönt att få lättnad. Ett helvetet att ha så jäkla ont hela tiden, så utmattade på flera vis. Här blir det ingen nr 4 hahaha. En lite sladdis nu å det känns rätt. Lycka till med graviditet och hoppas foglossningen håller sig bort.


    Haha ja de e fruktansvärt... Våran 3a är 6 år yngre en flickan innan. Tänkte heller inte en nr 4, speciellt iom att ja blev gravid med nr 4 när nr 3 va 7 månader.. Han är 11 månader nu o far överallt här hemma så är väldigt glad att ja inte har så ont just nu.

    Är i v 21 på söndag, de går fort. :) mina barn är födda 10 och 11, sen 18 och nu 19 :)
  • Linda2barnsmamma
    beso skrev 2019-01-30 17:33:47 följande:

    Jo samma här för mig! Redan innan plusset! Men då har heller inte foglossningen släppt helt från förra gången då det va extremilla..

    Så hur ska det bli nu lixom..värre o värre för varje graviditet säger de flesta..! :/

    Ber till Gud jag har samma tur som Linda ovan..

    Hamnade i rullstol sist den sista månaden men hade behövt den långt innan egentligen..

    Man får bara en stor klumpig manuell rullstol som är för tung att rulla själv mer än några meter som gravid..hur ska jag lyckas få tag på nåt eldrivet den här gången..?

    Sist fick jag hyra från rehab


    Ja va så nervös för foglossningen denna graviditet. Nästan så ja vela om ja skulle gå igenom det igen eller inte enbart pga det.

    Hemskt när man står o velar inför ett så stort beslut när det är denna hemska foglossningen som ska avgöra.

    Men iom att vår yngsta är 11 månader så va ja/vi tvungna o överväga då ja skulle behöva mer hjälp under graviditeten.

    Men nu är ja i v 22 på lördag och börjar känna av det nu, främst nattetid. Så är jätteglad att ja sluppit det så här långt ialf :)
  • Linda2barnsmamma
    beso skrev 2019-02-04 18:12:11 följande:

    Men fantastiskt att det inte varit värre innan iaf! Även om d e skitjobbigt som sagt.. När började det förra gången?


    Förra graviditeten va foglossningen mitt första symtom innan jg plussade. Så borde varit i v 5 typ då. Sen som värst från v 11...
Svar på tråden Foglossning innan pluss (v.4)??