Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Godaste hemgjorda varma chokladen?

    Billigvarianten:
    En kopp (3-4 dl) mjölk i kastrull. Vispa ner 1 msk kakao och 1-2 tsk socker. Koka upp under vispning. Häll upp i koppen och bränn dig inte när du dricker.

    Dyrare, lyxigare variant:
    Smält 20 g mörk choklad tillsammans med 1/2 dl grädde i en kastrull. Häll på 1 kopp lantmjölk och koka upp unde vispning. Servera med vispad grädde.

    Smaksatt choklad som passar utmärkt att ge bort i portionspåsar i julkorgar:
    Sikta ihop 1 msk mjölkpulver, 1 msk gräddpulver (whitener/creamer) (finns inget gräddpulver så ta en msk till av mjölkpulvret) och 1 msk kakao. Rör i 1-3 tsk socker. Lägg till smaksättning (se nedan). När du vill ha en kopp, häll portionspåsen i en kopp hett vatten.

    Smaksättningar:
    - 2 krossade Marianne
    - 1 tsk (snabb)kaffepulver
    - 1 krm kanel
    - 1 krm pepparkakskryddor
    - 4 romerska bågar
    - 2-3 krossade Werters original


    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Godaste hemgjorda varma chokladen?