Godaste hemgjorda varma chokladen?
Billigvarianten:
En kopp (3-4 dl) mjölk i kastrull. Vispa ner 1 msk kakao och 1-2 tsk socker. Koka upp under vispning. Häll upp i koppen och bränn dig inte när du dricker.
Dyrare, lyxigare variant:
Smält 20 g mörk choklad tillsammans med 1/2 dl grädde i en kastrull. Häll på 1 kopp lantmjölk och koka upp unde vispning. Servera med vispad grädde.
Smaksatt choklad som passar utmärkt att ge bort i portionspåsar i julkorgar:
Sikta ihop 1 msk mjölkpulver, 1 msk gräddpulver (whitener/creamer) (finns inget gräddpulver så ta en msk till av mjölkpulvret) och 1 msk kakao. Rör i 1-3 tsk socker. Lägg till smaksättning (se nedan). När du vill ha en kopp, häll portionspåsen i en kopp hett vatten.
Smaksättningar:
- 2 krossade Marianne
- 1 tsk (snabb)kaffepulver
- 1 krm kanel
- 1 krm pepparkakskryddor
- 4 romerska bågar
- 2-3 krossade Werters original