Inlägg från: Anonym (Ana) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ana)

    Uppta säten i onödan

    Jag sätter mig ofta vid gången, men reser mig gärna och låter annan sitta vid fönstret.

  • Anonym (Ana)

    Jag sätter mig ofta vid gången, men reser mig gärna och låter annan sitta vid fönstret.

  • Anonym (Ana)
    Velouria skrev 2018-11-15 19:29:03 följande:

    Bra. Men ni sitter så tills någon ber er att flytta på er? Varför sitter ni inte vid fönstret från början?


    Känner mig instängd när jag sitter vid fönstret. Tycker det är smidigare att sitta vid gången när det är dags att gå av.
  • Anonym (Ana)
    Velouria skrev 2018-11-15 21:03:36 följande:
    Cecese skrev 2018-11-15 20:50:12 följande:

    Jag åker extremt sällan buss, händer max 2 gånger om året. Men när jag gör det sätter jag mej ytterst helt enkelt för att jag får panikångest om jag skulle sitta innerst och fel person sätter sig bredvid. 


    Vad jobbigt att känna så. Men okej. Då tror jag att "yttersittarna" (om jag får säga så) har lite ångest. Men nog signalerar även ni att "här är det upptaget, leta vidare". Många äldre personer, har jag märkt, har svårt att säga att de behöver sitta, samt många riktigt unga personer. Hur gör ni när ni ser att det börjar bli fullt i bussen/tåget/valfri färdmedel? Jag har märkt att både "yttersittarna" och de som placerar valfri artikel på sättet bredvid låtsas att de inte märker att många står upp, genom att antingen titta ner i mobilen eller titta ut genom fönstret. Under HELA sin färd.
    Tycker att du generaliserar mycket. Erbjuder alltid äldre/gravida att sitta och har inget med ångest att göra att jag föredrar att sitta vid gången.

    Om det är fullt/folk står upp så flyttar jag in mig till fönstret då jag vet att alla inte är bekväma med att be om att få sitta. Även vi "yttersittare" kan visa hänsyn och har folkvett.
Svar på tråden Uppta säten i onödan