Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Anonym (kp) skrev 2018-11-17 00:30:17 följande:
    Men... Du har en diagnos som väldigt ofta ger ökat sömnbehov, varför utreda?
    För att säkerställa att det verkligen är så och för att kunna bevisa nedsatt arbetsförmåga för FK och på den vägen kunna på bidrag för den del jag ej kan jobba.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tiina87 skrev 2018-11-17 00:47:25 följande:

    Ts vill ju inte jobba alls.


    Jag vill jobba och tjäna pengar det har jag ju förklarat om och om och om och om och om igen. Jag har till och med saxat från en annons till ett potentiellt arbete jag skulle kunna tänka mig att söka. Jag kanske har missat att mer ingående svara på exakt vilket arbete jag kan tänka mig. Men jag är inte helt klar på det än. Förutom då att jag har massor av intresseområden och saker som jag är duktig på.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tiina87 skrev 2018-11-17 00:45:04 följande:

    För den del du inte ids jobba....

    Du vill få helt nedsatt arbetsförmåga så att du kan fortsätta träna och göra andra roliga sker på skattebetalarnas bekostad. Och du vill dessutom skaffa barn!


    Allra helst ser jag att slaveriet med att arbeta och konsumtionssamhället osv. ändras i grunden och att basinkomst betalades ut till alla. Men nu ser inte verkligheten ut sådan och för att få sin försörjning och slippa leva på myndigheterna måste man arbeta. Detta är jag då tvungen till och vill göra för att göra rätt för mig. Nu har jag ett extra stort sömnbehov, har aldrig jobbat tidigare plus en del annat. Då är det orimligt att ens tro och ens försöka börja med att jobba heltid. Jag är realist och kan sätta mig in i hur det skulle gå då samt att jag känner mig själv. Det skulle inte gå alls att gå från noll till heltid. Hade jag varit yngre hade jag ju kunnat jobba i lägre omfattning på sommarlovet eller sett till så att jag hade kunnat praktisera under skoltiden som man brukar. Då hade jag haft lite erfarenhet av arbete och det hade varit lättare att gå på fler timmar idag.

    Jag har aldrig vågat börja arbeta tidigare i livet därför att jag dels inte har någon utbildning och ingen erfarenhet samt att jag har varit rädd att bli utan inkomst. Samtidigt har jag alltid haft ett stort sömnbehov och jag har allt som oftast sovit 10 timmar. När jag var barn ka jag mig oftast vid 20 och vaknade vid 6-6.30. Detta har gjort att jag inte har vågat att ta ett arbete tidigare i livet. Osäkerheten för min försörjning har varit förstor för att våga testa. Hade mitt sömnbehov inte sett ut som det gör och jag hade haft en utbildning redan för säg 10 år sedan då hade jag ju fixat mig ett jobb på en gång.

    Att jobba gratis eller ta ströjobb för att få erfarenhet och meriter har inte heller fungerar i och med att min aktivitetsersättning då har kunnat dras in. Minsta möjliga snesteg så vips dras hela ersättningen in och jag står utan pengar till hyran. Det är bl. a. detta som har orsakat att jag inte har jobbat tidigare trotts att jag har velat. Men nu vill jag jobba ännu mer än förut för att kunna höja min inkomstoch få ett bra liv men det ser mörkt ut.

    Chanserna ser väldigt mörka ut om jag ska göra som myndigheterna tycker. Då har jag kanske lagom fått en hyfsad inkomst till min 50- eller 60-årsdag. Jag måste tydligen ta tag i saken på egen hand och strunta i myndigheterna.

    Söka jobb och se i fall jag får ett. Men jag ser inte ljust på framtiden det kan jag ju säga på en gång.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Hmm..//) skrev 2018-11-17 13:34:03 följande:

    Du har mer än så men klarar dig inte trots så extremt låg hyra? Vad gör du av med pengar på? Det är ju ca 7000 eller mer när hyran är betald, långt mer än jag har som jobbar heltid.


    Jag betalar mat, hyra, el, gym, en sajt på nätet, försäkring, tv-avgift, SL-kort, telefon. Detta gör att pengarna går åt. Blir kanske någon hundralapp kvar som går åt senare. Typ 800-1000 kr i veckan på mat, SL-kort på strax över 500 kr för reducerat samt att det kommer höjas vid årsskiftet.

    Dessutom har jag frisör för 300-400 kr i månaden. Läkare och tandläkare/hygienisten var och varannan månad i samband med läkarintyg, provtagning för sömnen osv. osv. Så pengarna går åt. Nu behöver jag dessutom köpa nya skor snart och det går på 1000 kr.
  • Anonym (Hur göra?)

    Eller tandläkaren har inget med läkarintygen att göra men jag går ju dit ett par ggr om året. Typ två eller tre. Två-tre ggr hygienisten och en gång tandläkaren.

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Suck) skrev 2018-11-17 10:38:38 följande:

    Om du har ett så stort sömnbehov, varför sitter du och skriver vid datorn kvart i tre på natten?


    Nej jag satt inte vid datorn utan använde telefonen när jag låg i sängen. Vaknade en lite stund.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (S) skrev 2018-11-17 11:03:17 följande:

    Jag fick både volontärjobba, plugga och praktisera när jag hade aktivitetsersättning. Låter konstigt att du inte skulle få göra nåt


    Ja men då blir väl ersättningen vilande?,dessutom för att få plugga är det aktivitetsersättning vid förlängd skolgång som gäller. Man får tror jag jobba när man har aktivitetsersättning men det får typ bara vara en timme om dagen för att fortsatt få ersättningen utbetald. Man kan ha åtgärder för att rehablitera sig och samtidigt få ersättningen utbetald men inte om det är något som likställs med arbete tror jag. Men jag kan ha fel, jag är ingen expert på området.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Hmm..//) skrev 2018-11-17 14:09:52 följande:

    Skippa gymkortet, träna kan du göra ändå. Du äter extremt dyr mat, Max 200kr per vecka klarar man sig bra på om du handlar billig mat. Säg upp sajten på nätet och gå till en billig frisör. Finns frisörskolor där du kommer undan med Max en hundralapp och de är extremt duktiga.

    Varför går du så otroligt ofta till tandläkare/tandhygienist? Sköt tandborstningen ordentligt så räcker det med en gång var 3-5:e år.

    Du lever ju långt över dina tillgångar helt klart.

    Skippa pluggandet och sök ett jobb. Fattar inte varför du inte ens försöker det utan du bara ligger hemma och slappar samt tycker synd om dig själv och tycker att samhället ska ordna upp ditt liv. Så funkar det inte så ut och sök jobb!

    Om du dessutom bara är på din dagliga verksamhet 2 dagar per vecka så behöver du inte busskort utan det blir billigare att köpa enkelresor biljetter.


    Nej jag åker buss hem från mataffären också. Nej jag kan inte gå mer sällan till tandläkare/hygienisten eftersom mina tänder behöver regelbunde kontroll. Jag borstar två ggr/dag men ändå fastar mycket tandsten osv. Träningen vill jag inte avstå helt och man kan bars betala en fast summa per mån inte för hur ofta man tränar. 200 kr mat per vecka? Vad lever du av, luft och vatten?
  • Anonym (Hur göra?)

    Förresten åker jag även buss när jag ska till läkaren, ikväll ska jag åka till stan osv osv. SL kostar pengar. Busskort eller reksassa kanske skiljer 50 kr eller så och då väljer jag månadskortet istället.

  • Anonym (Hur göra?)

    En sak till som jag inte förstår är varför man inte kan ha aktivitetsersättning efter 30 fyllda. Varför ska det vara en gräns överhuvudtaget. Man bör ju kunna få den beviljad om behovet finns längre än bara till 30 tycker jag.

Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?