Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Anonym (Hmm..//) skrev 2018-11-17 14:22:03 följande:

    Tillägg, skor för 1000kr är extremt dyra skor. Köp ett par för 2-300 kr alternativt begagnade på loppis eller myrorna för nån hundring.


    att köpa billiga skor av sämre kvalité är ingen hit, då går det sönder efter en tid och jag måste köpa nya. Det blir dyrare i längre att göra så samt är sämre för kroppen vilket kan leda till skador osv. med dyra läkarkostnader och ännu svårare att jobb som följd, alltson om man får ont i kroppen.
  • Anonym (Hur göra?)
    Bunny on speed skrev 2018-11-17 14:20:45 följande:

    Hur kan du lägga så mycket på frisör? Jag klipper mig 3 gånger per år.


    Jag vill inte ha långt hår eller snaggad frisyr och då krävs det att man klipper sig varje eller varannan månad. Har jag längre hår fastnar det och går av vilket gör att hårfästet kryper uppåt vilket jag har märkt att det gör på mig. Dessutom är långt hår något som passar bättre på andra könet än på mig. Snaggad har jag haft när jag var yngre men vill ha en frisyr just nu.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tow2Mater skrev 2018-11-17 14:27:30 följande:

    "Pröva att studera med aktivitetsersättningNär man har haft aktivitetsersättning i minst ett år kan man få pröva att studera i högst sex månader med bibehållen ersättning. Det kallas för prövotid för studier. Man måste ansöka om prövotid innan studierna börjar. Om studierna går bra kan man sedan ansöka om vilande aktivitetsersättning för studier."

    www.forsakringskassan.se/myndigheter/arbetsformedlingen/forsakring/aktivitetsersattning


    Ok men då kan jag ju köra på det nu utan att ansöka om samma bidrag vid förlägd skolgång. Dock vet jag inte om det räknas som minst ett år i mitt fall i och med att mitt nuvarande beslut går ut i dec och min handläggare ska bevilja en ny period. Tror du jag kan studera ändå på vanlig aktivitetsersättning? Eller räknar de perioden från jan och inte tiden innan?
  • Anonym (Hur göra?)

    Alltså att det bara räknas som att jag harhaft aktivitetsersättning sedan nya beslutet i jan?

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (kp) skrev 2018-11-17 14:46:05 följande:

    Har man inte råd så har man inte. Mina billigare skor håller ändå bra även om de inte håller som 1000-krs kanske men det finns ju ingen garanti att de dyrare håller bättre egentligen. För den som fått sin diagnos sent och då haft försörjningsstöd istället så låter din ekonomi som väldigt privilegierad med få krav. Att klippa sig varje månad eller ens en gång i halvåret är inte direkt vanligt vid dålig ekonomi. Du lägger mycket pengar på mat och en frys skulle du spara in på väldigt fort.

    Aktivitetsstöd är säkert jättebra men förstår att FK har en gräns vid 30, då bör arbetsförmågan redan vara utredd.

     

    Du överanalyserar allt och det sätter mycket käppar för dig att ta dig framåt.


    Men samtidigt vill jag inte förstöra min kropp heller. Jag har haft billiga kläder och skor oftas har det gått sönder efter 6 månder. Jag vill inte se ut som en luffare med långt hår och trasiga kläder.
  • Anonym (Hur göra?)
    Tow2Mater skrev 2018-11-17 14:49:47 följande:

    Du pratar med din hadläggare som borde kunna lagen.


    Men om hon kan lagen bör hon ju ha tagit upp detta alternativ när jag sa till henne att jag var intresserad av att studera.

    Men samtidigt tyckte hon att det var viktigare för mig att prova på arbete/arbetsträna innan 30-årsdagen för att inte bli helt utan inkomst då.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Hmm..//) skrev 2018-11-17 15:11:53 följande:
    Hon har helt rätt! Du måste arbetsträna så du kan få ett arbete.

    Varför söker du inte jobb på McDonalds till exempel? Där jobbade jag mina 2 första år i arbetslivet, mycket givande!
    Därför att det är för stressigt på en sådan arbetsplats.
  • Anonym (Hur göra?)
    Bunny on speed skrev 2018-11-17 15:45:19 följande:
    Vilken typ av arbete/arbetsplats känns det rimligt att jobba på?
    Typ gym, kontor eller liknande kanske.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (X) skrev 2018-11-17 15:53:52 följande:
    Vad skulle just du kunna tillföra där?
    Tillföra vet jag inte. Men jag skulle kunna bidra med min arbetskraft och utföra arbetet. Jag är effektiv i det jag gör när jag väl måste, jag har erfarenhet av träning, jag vet hur ett gym fungerar, jag gillar att umgås med folk, jag är lätt att parat med, jag har lätt för att hjälpa folk som ber om hjälp, jag har lätt för att komma ihåg saker och känna igen personer som jag ser ofta (typ gymkunder) osv. osv.
  • Anonym (Hur göra?)

    Nu är det ju inte tränare jag hade tänkt att bli utan mer något i stil med det som eftersöks i annonsen jag la in tidigare i denna tråd.

Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?