• Fiona M

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Har du pratat med studievägledaren TS?

  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 17:18:59 följande:

    Därför att jag tog för givet att de hade telefontider varje dag mellan typ 8-16/17. Men jag kan ju lika gärna mejla och boka in en tid.


    Du hade ju försökt ringa förra veckan sa du, då märkte du väl rimligtvis när hen hade telefontid?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 17:18:59 följande:

    Därför att jag tog för givet att de hade telefontider varje dag mellan typ 8-16/17. Men jag kan ju lika gärna mejla och boka in en tid.


    De behöver ju "ostörd" tid för att träffa folk också.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 17:27:58 följande:

    Ja det förstår jag. Men jag trodde att de typ svarade när som helst mellan sina möten. Att när det är möte så svarar det inte men annars svarar de.


    Ringde du inte förra veckan så du visste detta?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 17:29:43 följande:

    Fast de sa inget om telefontider då utan det har jag läst mig till nu på hemsidan.


    Vad hände när du ringde då? Kommunen där jobbar har telesvar där tiderna nämns och man kan dessutom prata in meddelande...
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 23:02:50 följande:

    Jag har aldrig träffat en arbetsterapeut nån gång. Det du beskriver rörande sömnhygien känner jag redan till plus massor mer.


    Jag tvivlar inte på att du läst om sömnhygien men har du ~förstått~ det? En viktig sak som poängteras är att hjärnan behöver vila och mobilen läggas bort, ngt du ju inte följer då du själv beskriver hur du vaknar, går på toa, surfar och svarar på inlägg.
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-28 22:35:31 följande:

    Troligtvis inte. Dock beror det på hur snabbt jag läser in en kurs och hur utbildningen är utformad. Kanske hinner jag plugga klart en kurs på kortare tid än den är avsedd att klaras på trotts att jag studerar i långsammare takt. Det är sådant jag inte vet. Jag vet bara att heltid ej kommer fungera.


    Jag förstår inte hur du menar. Skulle du tenta av kursen innan den var klar? Vad vinner du på det när du då ändå inte kan på hoppa på en ny kurs?
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-29 00:09:01 följande:

    Det finn möjlighet att söka csn på heltid för deltidsstudier i specifika fall. Jag menar att jag kanske har lätt för att lära. Säg att jag pluggar en kurs på 100 poäng på 10 veckor. Det blir 10 tim/veckan. Jag kanske orkar sitta 3-5 timmar på en dag och 2 timmar övriga dagar, även helgen inräknat. Då går det ju fortare än 10 veckor. Jag får således tid över att antingen studera annat (kräver att det finns kurser på distans som inte har fast startdatum) eller självstudier. Självstuderar jag i en kurs bör jag klara den kursen fortare när jag väl sätter igång med den på riktigt via Komvux.

    Detta förutsätter förstås att jag har lätt för att lära, tar mig tid att plugga, planerar, har bra studieteknik, har diciplin osv.


    Kurserna som du får poäng för har fasta start- och slutdatum. Vad skulle du då tjäna på det här?

    Det är också ett oerhört naivt tänk som visar hur långt från studier du är. 100-poängskurser som går på 10 veckor är rätt fullmatade och kräver i princip att eleven läst kursen förut och bara behöver fräscha upp kunskaperna.

    Men vad vet jag, jag är ju bara lärare på KomVux och du har, precis som med allt annat i ditt liv, byggt upp en bild av hur det ska vara...
  • Fiona M
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-29 14:20:41 följande:

    Var visst lite trött när jag skrev igår. Men det mest lågiska är ju 100 timmar delat på 10 veckor blir 10 timmar per vecka. Men strunt samma. Studievägledaren vet nu hur det ser ut i just min kommun.


    Tänker du läsa fler kurser i vår? Varför annars ta den på 10v?

    Jag rekommenderar fortfarande att du läser den på plats på 20 veckor, du kommer aldrig klara det på 10 veckor.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?