Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Ms H skrev 2018-11-16 17:57:44 följande:
    Det skrev jag ju i inlägget...

    Bra att det var enkelt. Googla ?nationellt prov engelska 5?, så kan du se vad det ör för nivå i den kursen du vill läsa. Då får du en uppfattning om hur lätt/svårt det skulle kunna bli att lösas den kursen.

    Ja fast det är inte det jag vill veta. Det har jag nog vetskap om redan att det kommer gå relativt enkelt om jag bara tar mig tid och får vila och återhämtning under tiden.

    det är mer hur det generellt fungerar med studier samt studieteknik osv. som jag lär mig under tiden jag pluggar en Engelskakurs.

  • Anonym (Hur göra?)
    Ms H skrev 2018-11-16 17:51:44 följande:
    Ja, försörjningsstöd är ett alternativ. I så fall behöver du nog en sjukskrivning på resterande del. Ett annat alternativ skulle kunna vara sjukersättning på deltid, om FK bedömer att din arbetsförmåga är nedsatt lång tid framöver.
    tyvärr är verkligheten inte så enkel. I och med att jag på kort tid nu har bevisat att jag klarar av att gå från 9 års hemmasittande till 12 timmars daglig verksamhet per vecka så anser FK att min arbetsförmåga går att träna upp. Då kan man inte få sjukersättning. Sjukpenning kan man bara få om man är anställd med lön och är sjuk. aktivitetsersättning kan man ej få efter 30 fyllda. Försörjningsstöd tror jag inte man får om man studerar. CSN ger bara i specifika fall 100% lån + bidrag för lägre studier om minst 75%.
  • Anonym (Hur göra?)
    Fiona M skrev 2018-11-16 18:07:36 följande:
    Kunde du svara på frågorna?

    Ja det var ju bara söka i texten efter svaren. Klockslag, telefonnr osv. Någonstans undrade de hur de erbjuder besökarna möjlighet att sätta sig in i gruvarbetares vardag och då kan man besöka en by eller få information på en skärm.

    Texten handlade om högsta berget i England och Wales samt järnvägen upp längs berget och hur man kan turista i omgivningarna runt berget. Kanot, cykel, båt, tåg osv, samt besöka gruvor, kanaler m.m.

  • Anonym (Hur göra?)
    Fiona M skrev 2018-11-16 18:11:50 följande:
    När har du upplevt och kunnat hantera positiv stress? Eller är det här hur du tänker att det ska funka?

    I samband med dödsfall, då har jag varit tvungen att hantera stress. Kanske inte direkt positiv stress, men det är stress som man själv har kontroll över. Så som att först få vetskapen om att personen är död och sedan snabbt ställa sig fråga ok, vad gör vi nu?, besöka sjukhuset kolla in den döde, besöka banken, ringa skatteverket, ta hand om dödsboet, planera begravning osv osv. Allt det har jag fått göra. Det är stressande men på ett sätt man själv kan hantera eftersom det är en själv som har kontroll över situationen.

    Dock är det inte dokumenterat och går inte att visa upp när jag söker ett jobb att jag klarar av en sådan situation.

  • Anonym (Hur göra?)
    Ms H skrev 2018-11-16 18:13:31 följande:
    1. Jag skrev inte att det var enkelt.

    2. Jag skrev inte att du kunde få sjukpenning.

    3. Jag svarade på din fråga om ifall det finns nån möjlighet att komplettera inkomst från deltidsJOBB, alltså ingenting om vad som gäller när msn studerar.

    Skrev inte du tidigare att du har lätt att ta till dig av information?
    Ok. Missade det. Tänkte att det handlade om studier på halvtid. Men försörjningsstöd är inget alternativ i alla fall inte på lång sikt. Nej det var jag som förtydligade att det inte är enkelt. 
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (S) skrev 2018-11-16 18:28:21 följande:
    Fast det är ju inte sån stress man har på många jobb. Och inte alls så att man alltid har kontroll över situationen
    Nej det vet jag. men man är kanske inte alltid ensam hela tiden med att hantera allt som händer och sker.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (S) skrev 2018-11-16 18:45:24 följande:
    Fast i den jobbannonsen du länkade stod det att man skulle ta stort personligt ansvar och kunna jobba självständigt. Det innebär att klara av stressiga situationer själv.
    Om situationen är sådan att jag får styra själv och ta eget ansvar så är det nog inga problem. Eget ansvar över saker är jag van att ta. Jag har heltiden fått ta ansvar under hela mitt liv från dag ett jag föddes.
  • Anonym (Hur göra?)
    Bunny on speed skrev 2018-11-16 19:02:56 följande:

    Spännande. Några tycks säkra på att ts är kvinna, andra man.


    Några har fel, andra har rätt. 
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (S) skrev 2018-11-16 19:09:38 följande:
    Fast du har ingen aning om hur jobbstress skiljer sig från stress i privatlivet. Lyssna nu, det är inte samma sak. Sen så har du ju inte direkt tagit så mycket ansvar de senaste åren, för då hade du ju inte suttit där du sitter nu utan kommit lite längre.

    Öh, jo jag har tagit enorma ansvar över speciellt mitt eget liv de senaste framförallt året. Dels genom att se till så att jag har börjat denna dagliga verksamhet, det var jag som tog kontakt med myndigheterna om att jag ville ha en förändring av min situation. Jag har även tidigare tagit ansvar genom att fixa en bostad åt mig själv, jag tränar flera gånger per vecka. Jag har hjälp mina föräldrar massor genom hela mitt liv och nu senast har jag sett till så att min mamma har fått den hjälp hon behöver i sitt liv från samhället osv osv. Det som har blivit lidande är att få ett arbete för egen del.

    Jag har även tagit ansvar över att hjälpa min mamma att städa ur efter ett dödsfall och organisera allt som rör detta. Jag har inte bara suttit på ändan och stirrat in i väggen i 9 år.

  • Anonym (Hur göra?)
    Tow2Mater skrev 2018-11-16 19:11:42 följande:
    Om jag inte minns fel från hans tidigare trådar måste TS hinna och kunna träna 2-3 timmar på gym helst varje dag för att må bra också. Så han hinner inte jobba för mycket.
    Nu är du löjlig och försöker bara förminska något du inte alls har en aning om.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?