Inlägg från: Anonym (Klas-Göran) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klas-Göran)

    Hjälp mig med sallader/grönt !

    1. Skiva tomater, paprika och rödlök. Kalamataoliver och riktig fetaost till det. Blanda en del vinäger med en del olja, jag gillar när den är lite syrligare. Salta och peppra och häll över salladen.

    2. Väl skölja kidneybönor, antingen köpt i tetra eller konserv eller kokade hemma. Hacka tomater och gul och röd lök. Blanda i en skål med en vinegrett.

    3. Riv vitkål och en skalad morot. Riv även ett syrligt äpple och hacka en halv röd lök. Vispa upp lite creme fraiche eller grädde, blanda i majonnäs, salt och peppar samt antingen vinäger eller citron eller lime och rör ihop smeten med rotfrukterna. Du kan göra samma variant utan majo också. Ersätt cf/grädde och majo med olja och blanda i den vinäger du tycker om och smaka, krydda eventuellt med mer salt och peppar.

    4. Riven vitkål, ca 1/2-1 liter blandas med lite lingonsylt. Passar väldigt bra till husmanskost som till exempel blodpudding och kroppkakor.

    5. Sista tipset är nog det bästa. Se till att alltid ha färdiga grönsakstavar, bitar av rotfrukter och en god men hälsosam dip att plocka fram istället för godis, mackor, kakor. en tallrik med skivade tomater, gurka, skivad paprika och riven sallad och morot är också bra att ha i kylen när man inte orkar skära upp grönsaker till de stuvade makaronerna. Får man i sig baljväxter, paprika, gurka, rotfrukter och tomat så kan man känna sig trygg med att man tillgodoser behovet av rotsaker och grönsaker. Glöm inte att även äta en frukt eller två under dagen.

    Med färdiga sallader i kylen så är det lättare att äta mer av det som våra kroppar mår bäst av.

Svar på tråden Hjälp mig med sallader/grönt !