• Anonym (TS)

    Vad är det för fel på vårat namnval?

    Hej!

    Jag o min kille ska snart få barn. Vi ska döpa henne till Dezibelle. Alla som får höra de rynkar på näsan o frågar om hon värkligen ska heta så. Värst är min och min killes mamma. Min mamma tjatar om Astrid och min killes mamma tjatar om Signe efter hans mormor. Ja tycker att dom är fula tant namn.

    Va är de för fel på Dezibelle??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på vårat namnval?
  • Geminis

    [quote=79246408][quote-nick]Anonym (TS) skrev 2018-11-28 11:55:45 följande:[/quote-nick]Varför skulle hon bli retad? Tror snarare att de isåfall är elaka föräldrar som säger dumma saker som deras barn snappar upp en barnen själva som

    Det är garanterat men tycker du det är bra så kör! Jag tycker personligen att det är pinsamt med liknade namnval och skulle inte utsätta mina barn för det.

  • Fiona M
    Anonym (TS) skrev 2018-11-28 14:23:32 följande:

    Ja tror att hon kommer gilla sitt namn jätte mycket. Men vi får väl fundera på o stava de Desibelle istället... :( Hon får väl byta till ett av sina andranamn om hon inte gillar de när hon är 18. Men de tror ja att hon kommer göra <3


    Desibelle är ännu värre.
  • Tiina87
    LFF skrev 2018-11-28 14:16:05 följande:

    Men det du inte verkar ta in är att namnet inte är en mobbningsfaktor! Speciellt inte nu när var och varannan unge har ett "konstigt" namn. Det ÄR inget konstigt att ha udda och ovanliga namn idag. 


    Namnet är en mobbningsfaktor. Du verkar ju inte ta in det.

    Nej, det är relativt vanligt med udda och konstiga stavningar men namnet Dezibelle blir en mobbningsfaktor.

    Men som sagt så gör ts vad hon vill.
  • Tiina87
    Åsa skrev 2018-11-28 14:18:35 följande:

    Tina kom som en förkortning av Kristina och många som kallas Tina är döpta till Kristina. Givetvis jättebra att du aldrig blivit retad för finsk stavning av Tina men den typ av barn som skulle mobba en "Dezibelle" hade säkert kunnat mobba en "Tiina" också.

    Poängen är INTE (ifall jag behöver förtydliga det) att kritisera ditt namn, din stavning eller din namnsmak utan att, eftersom du själv klassar sådant just du inte gillar som konstigt och fult, lyfta att vad som är normalt för dig inte självklart är det för andra och tvärtom (se t ex din syn på Wilda).


    Tina/Tiina är fortfarande inte samma namn som Kristina.

    Min syn på Wilda? Jag har ingen syn öht på det namnet
  • Shameless
    Anonym (TS) skrev 2018-11-27 23:56:04 följande:

    Hej!

    Jag o min kille ska snart få barn. Vi ska döpa henne till Dezibelle. Alla som får höra de rynkar på näsan o frågar om hon värkligen ska heta så. Värst är min och min killes mamma. Min mamma tjatar om Astrid och min killes mamma tjatar om Signe efter hans mormor. Ja tycker att dom är fula tant namn.

    Va är de för fel på Dezibelle??


    Namnet i sig tycker jag är fint men stavningen med Z går fetbort. Tycker det är så otroligt tacky när folk ska piffa upp namn med Z eller C.
  • Anonym (Tant Hedvig)

    Decibelle (oavsett stavning) folk kommer genast att tänka på dansband, Kicki Danielsson och ursäkta men som någon skrev ovan det skriker "underklass" eller väldigt unga tonårsföräldrar som vill vara unika.



  • Anonym (Desibäll vilken skräll)
    Anonym (Hmm) skrev 2018-11-28 18:03:27 följande:

    Dezibelle???? På riktigt??
    Vad är det för fel på er?


    Jag tror att ts bara försöker provocera. Ingen skulle väl kalla sin unge för.. Dezibelle???
  • Anonym (Seriöst?)

    Är du 14 år eller bor i en husvagnspark? I annat fall är det inte ens ett namn någon på allvar skulle överväga att ge sitt barn.

  • Anonym (Falabella)

    Jag som naturvetare tänker nog bara på decibel, och det blir mest lite konstigt. 

    Ni har inte funderat på en ovanlig men ändå etablerad stavning, som Isobel  (jag älskar henne i Downton Abbey) eller Ysobel (har hebreiskt urspung)? Eller bara Sibelle (av Sibylla)?

    Det där Z blir liksom lite mycket, tror jag.

    Jag har en vän som fick barn i tonåren och döpte det till en hittepåstavning av ett amerikanskt namn. För de som kan engelska ser namnet mest felstavat ut, inte originellt och unikt.
    Sen växte mamman upp lite till och pluggade vidare och andra barnet fick ett mer klassiskt och lättstavat namn. Så jag tror att man kan ångra sig på det där.

    Ni vet ju inte heller nu om ert barn vill vara unikt och synas extra i alla klasslistor, så det annorlunda namnet kanske gör sig bättre som andranamn, så kan barnet ta det senare om det känner att det vill? Jag vet en liten kille som heter Skywalker men hans föräldrar gav honom det som andranamn då.

Svar på tråden Vad är det för fel på vårat namnval?