Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Bluffar mäklaren?

    FruganT skrev 2018-11-28 10:03:13 följande:

    Lade bud på ett hus som varit till försäljning i ett halvår utan andra bud. Dagen efter kommer ett mycket högre bud än mitt. Mäklaren ringer upp mig och ber mig lägga ett bud på några tusen kr mer och säger att den andra budgivaren inte kan buda över det isåfall. Och vill skynda sig att låsa affären innan det kommer fler spekulanter. Vad tror ni? Jag tycker det osar bluff om det!


    Det kan vara bluff, men det behöver inte vara det. Det är inte helt ovanligt att det är väldigt dött kring en annons men när någon väl lägger ett bud så inser någon att "helvete, jag ville nog ha det där huset ändå". När ingen annan visar intresse så är det ointressant, men när man ser att andra är intresserade så blir det helt plötsligt mycket mer intressant.. (Gäller mer än bara hus hehe)

    Det du kan göra är att kräva att få se vem som lagt det andra budet och då är det ganska enkelt att se om personen har någon anknytning till säljaren eller mäklaren och i så fall häva ert bud. Det är inte färdigt förrän allt är påskrivet.

    Känns ju ändå lite märkligt att mäklaren säger att den andra inte kan gå upp mer, dom brukar vara rätt tysta ang det enligt mina erfarenheter..
Svar på tråden Bluffar mäklaren?