Inlägg från: Anonym (Kira) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kira)

    Bluffar mäklaren?

    Det är köparens marknad idag. Husen är svårsålda och relativt billiga så man vill snabbt avsluta affären innan köparen hittar ett annat. Så långt inget konstigt. Men förstår om det känns misstänkt att det plötsligt kommer ett bud till nu (eller har de nyligen haft visningar igen?), så be om budlistan med info sedan.

  • Anonym (Kira)
    Anonym (gfw) skrev 2018-11-28 10:26:15 följande:

    Precis! Det är köparens marknad!

    Stå fast vid ditt bud, säg att budet gäller i 24h om ni vill ha det.

    Det ligger en hund begraven här. Märkligt att mäklaren dessutom "vet" att den andra köparen inte kan buda över om ni lägger på några tusen.


    Mja, men därför tappar dom köparen lätt, och det är det dom oroar sig för. Ska själv sälja och de mäklare jag pratat med säger att man ska lägga ut huset högt (förut var det lågt) och direkt acceptera när det kommer ett bud till det priset. Alltså inte alls som för något åt sedan. Sedan är det inte ovanligt att mäklare kollar med köpare att dom verkligen har lånelöfte innan de får vara med och lägga bud. Så har mäklaren varit tveksam till den andra budgivaren av en anledning så kan han mycket väl ha begärt honom på uppgifter. Vill ts verkligen ha huset så tänk på att säljaren mycket snabbt kan bestämma sig för det lagda högsta budet, speciellt när det redan gått ett halvår.
Svar på tråden Bluffar mäklaren?