• fuexi

    Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!

    Hej!

    Jag jobbar som skönhetsexpert och säljare på Kicks. Jag innehar stor kunskap om hudvård, makeup och skönhet i övrigt.

    Fråga mig vad ni vill!

  • Svar på tråden Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!
  • fuexi
    Duckan skrev 2018-12-04 08:55:51 följande:

    Supertorr 40+ här som ska köpa ny foundation. Har testat och gillade Laura Mercier Tinted moisturizer men finns det någon annan du kan rekommendera? Inte för täckande, bra utbud av nyanser.


    Om du är torr brukar jag rekommendera att först ta en titt på din hudvård, vad har du för serum och ansiktskräm? Många kunder kommer in och vill byta foundation då de känner sig för torra, i många fall slutar det med att dom lämnar med ett fuktgivande serum istället.

    Är hudvården bra och fuktgivande så kan en fuktgivande primer vara räddaren i nöden, finns en fuktgivande från Smashbox som är grym om man känner sig torr. Den heter ?Primerizer?.

    Vill du ändå testa ny foundation så tycker jag Lumnious Sheer från Sensai är en lätt och fin foundation som ger ett inte så täckande resultat.
  • Duckan

    fuexi, Sensai har min väninna talat om (MUA på Å). Får kolla på den.

    Ang min hud så provar jag alt möjligt, budget till dyrare. Till vardags sitter jag på kontor framför skärm vilket gör det hela värre. Helger hemma mår huden lite bättre, konstigt kanske men sant. Därav har jag dragit ner på foundation just till vardags men lite klet vill jag ändå ha

  • Anonym (ljus)

    Jag är väldigt ljus i min hy och undrar hur ni avgör vilken foundationnyans era kunder ska köpa. Belysningen i butikerna är ju ofta ganska smickrande, men man vill se bra ut även utomhus i dagsljus.

  • Anonym (Rosa)

    Jag har en väldigt ljus, men rosa/röd hy som dessutom är extremt oljig. Detta medför stora problem för mig att hitta en foundation som matchar hals och bröst. I dagsläget blandar jag ljus neutral foundation med en mörkare med kall underton. Detta är otroligt jobbigt och att hitta en perfect match verkar hopplöst då jag har testat så många att jag har en hel uppsjö av färger hemma. Kicks på min lokala ort är dessutom helt värdelösa som hjälp.

    Finns det någon foundation du skulle kunna rekommendera som skulle kunna matcha mig?

  • Mandel

    Hur klarar du av att jobba i butiken utan att få migränanfall dagligen?

    Jag klarar knappt av att gå förbi utanför era butiker utan att bli illamående av all parfymstank och jag har helt slutat handla för jag klarar inte av att hålla andan i flera minuter som det tar att gå in och hitta produkten jag vill ha, stå i kö och sedan komma ut igen för att åter kunna andas.

    Tycker att det är märkligt att det inte är större krav på bättre ventilation/utsug i era butiker och speciellt i gallerior där doften sprider sig ut i "korridoren"
    Jag är inte ens allergisk och reagerar så här, så hur det är för folk med allergier...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (A)

    Vilken foundation och concealer ska man ha om man har torr och VÄLDIGT ljus och dessutom neutral underton? Den behöver vara ganska täckande. Har inte hittat någon som passar min hudton. De ljusaste nyanserna från alla märken jag testat (vilket är de flesta som finns i Sverige) är alltid antingen för mörka, för gula eller för rosa (en var för grå...) (ofta en kombination).

  • snedtak
    fuexi skrev 2018-12-04 07:29:12 följande:
    Gillar din fråga. I det avseendet får vi ingen utbildning via Kicks däremot har jag ett eget intresse i vilka produkter som inte innehåller hormonstörande eller cancerframkallande ämnen (antar att det är vad SLS och PFAS innebär? Jag utgår från en lista online där de olika dåliga ämnena är listade så har mest koll på vad ingredienserna heter). Detta egna intresse skulle jag säga är högst ovanligt att hitta hos personalen på Kicks, tyvärr. Tänker att detta inte är något positivt för företaget att lära sina anställda. Jag t.ex använde de mesta produkterna innan jag läste mera själv och nu har jag rensat ut alla produkter med dessa ämnen i.
    SLS är Sodium Lauryl Sulfate och SLES är Sodium Laureth Sulfate, dvs. två typer av sulfater. Vad jag vet är de varken hormonstörande eller cancerframkallande, men förutom att vara ganska uttorkande är SLS giftig för vattenlevande organismer och kan ackumuleras i naturen istället för att brytas ner.

    PFAS är är olika typer av fluorerade ämnen (inte att förväxlas med tandkrämsfluor) och misstänks ha olika hälsofarliga egenskaper. Men framförallt handlar det om att det finns jättemånga olika ämnen och få av dem är testade.
  • snedtak
    snedtak skrev 2018-12-04 20:23:44 följande:
    SLS är Sodium Lauryl Sulfate och SLES är Sodium Laureth Sulfate, dvs. två typer av sulfater. Vad jag vet är de varken hormonstörande eller cancerframkallande, men förutom att vara ganska uttorkande är SLS giftig för vattenlevande organismer och kan ackumuleras i naturen istället för att brytas ner.

    PFAS är är olika typer av fluorerade ämnen (inte att förväxlas med tandkrämsfluor) och misstänks ha olika hälsofarliga egenskaper. Men framförallt handlar det om att det finns jättemånga olika ämnen och få av dem är testade.
    Exempel på olika PFAS-ämnen är:
    C9-15 Fluoroalcohol phosphate Ammonium C6-16 Perfluoroalkylethyl Phosphate, Polyperfluoroethoxymethoxy difluoroethyl PEG phosphate, Polyperfluoromethylisopropyl ether, Perfluorononyl dimethicone, Polytef Polytefum PTFE
  • Anonym (Bare minerals)

    Åh får jag fråga en sak. Jag använder Bare minerals vanliga foundation osv. Så har jag köpt förpackningar med flera olika produkter i och nu råkar jag ha fem burkar med något som heter "Bare minerals all over face color - i färgen "warmth"

    Vad är detta för något, hur används det och framför allt, är det något jag som är väldigt ljus kan använda eller är det bara att skänka bort till någon mörkare?

Svar på tråden Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!