• fuexi

    Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!

    Hej!

    Jag jobbar som skönhetsexpert och säljare på Kicks. Jag innehar stor kunskap om hudvård, makeup och skönhet i övrigt.

    Fråga mig vad ni vill!

  • Svar på tråden Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!
  • Duckan

    Ska kolla på den ts. Har Kicks egna mist men det är som att kasta vatten i fejset utan mening.

  • fuexi
    Anonym (Bare minerals) skrev 2018-12-04 20:36:13 följande:

    Åh får jag fråga en sak. Jag använder Bare minerals vanliga foundation osv. Så har jag köpt förpackningar med flera olika produkter i och nu råkar jag ha fem burkar med något som heter "Bare minerals all over face color - i färgen "warmth"

    Vad är detta för något, hur används det och framför allt, är det något jag som är väldigt ljus kan använda eller är det bara att skänka bort till någon mörkare?


    Ja wow den måste du testa! Precis som någon skrev att den använder den till bronzer så är det just det, ett färgat puder för att lägga på kinderna/kindbenen näsan, hakan och pannan. Men ta det lite försiktigt, vill minnas att den är väldigt pigmenterad så det inte blir för mycket färg för dig. 

    Sök på "bronzer tutorial" på Youtube för att se videos hur du lägger det. Eller varför inte söka på t.ex "all over face color warmth bare minerals" kanske det finns video med specifikt den? =)

  • crazyeyes

    Hej ????

    Alla tjejer som jobbar på kicks har alltid sån perfekt foundation! Hur fan får man till det rätt ut sagt?

    Idag använder jag Mac prep + prime spray, Double wear foundation från estee lauder och dual foundation från make up store som puder, men det ser ändå inte så där ?lysande? ut om du förstår hur jag menar..? Tips? Och vilka andra basprodukter tycker du är bra??

  • Anonym (Rosa)
    fuexi skrev 2018-12-05 21:04:36 följande:
    Svårt att säga såhär på rak arm när jag inte har sett dig och din hudton. Det går jättebra att blanda två nyanser men jag förstår dig absolut att du tycker det blir lite bökigt. Har du testat Bare Minerals foundation i puderform? Den jobbar man in och mineralerna smälter in på ett väldigt fint och naturligt sätt vilket gör att jag tycker den brukar smälta in fint i hudtonen även om den skulle variera lite mot ens egna nyans. Väldigt lätt att borsta ut också och finns i matt som kan hjälpa oljigheten.

    Jag tänker på din oljighet, upplever du dig oljig i hyn även på morgonen när du vaknar eller är det enbart under dagen när du gått med hudvård + smink? 

    Har du fått hjälp av någon på Kicks att prova ut nyans någon gång? 
    Jag har inte testat foundation i puderform, men skulle absolut kunna tänka mig att göra det!

    Jag är inte oljig på morgonen (gnuggas väl av på kudden Oskyldig) Men i övrigt går jag runt på dagarna och torkar bort överflödig olja, dock har jag en bra bas på min makeup som är bättre än någonsin, använder numera också endast rispuder över basen. Behöver bara fixa maken 2-3 gånger under ett långt arbetspass än 1 gång i timmen som förut.

    Kicks här på orten är mycket generösa med foundationprover, men då jag bor på en mindre ort så är utbudet trots det mycket begränsat och jag hade önskat att det var möjligt att beställa hem prover istället från hemsidan!
  • Anonym (ljus)
    fuexi skrev 2018-12-05 20:56:42 följande:

    Jag ber alltid att få lägga lite av foundationen på mina kunder. Sedan ser både jag och kunden om den matchar eller ej, är kunden trots allt osäker så brukar jag rekommendera att ta ett varv på stan och fundera och kika utomhus hur det känns alternativt så lägger jag lite i en provburk så kunden kan prova en gång själv hemma istället. Så fråga efter prov nästa gång på den färgen som Skönhetsexperten valt ut åt dig! =)


    Åh tack! Visste inte att det var en möjlighet.
  • Tihi
    Duckan skrev 2018-12-05 17:19:43 följande:
    Har perioral dermatit på allt elände så jag peelar med försiktighet och alltför sällan. Upplever ingen hinna men kan vara att jag inte upplever det som störande?
    Vad jobbigt att du har PD. Jag är mest förvånad att du inte får en kladdig hinna med alla produkter då jag tycker att jag får det även av bara ett lager av någon kräm. Det kanske inte sjunker in i min hud av någon orsak men att det sjunker in på dig.
  • Tihi
    Duckan skrev 2018-12-07 14:42:50 följande:
    Tihi, jag är väl så torr att allt klet känns som en skänk från ovan smile2.gif
    På mig försvinner det i ett nafs så jag blir jättetorr direkt eller så lägger det sig ovanpå. Det verkar inte finnas något mellanting där det bara känns bra. Obestämd Vet du om du är yttorr bara eller om det sitter djupare?
  • Tihi
    Duckan skrev 2018-12-07 14:42:50 följande:
    Tihi, jag är väl så torr att allt klet känns som en skänk från ovan smile2.gif
    Har du använt argan oil? Det ska ju tydligen vara något utöver det vanliga. Jag tänker köpa det idag och hoppas på det bästa.
  • Anonym (inte att)

    Har du något tips på hur man undviker hudirritationer vid intimrakning?

  • Tihi

    Duckan! Jag testade argan oil igår över natten och det kändes som att den inte sjönk in nånstans men speciellt i pannan och på hakan. Jag fick med en lightversion också som jag ska ha ikväll kanske den funkar bättre än originalversionen som är tyngre.

    Skönhetsexperten jag pratade med på sminkaffären påstod att om inte Cliniques serum och tillhörande Moisture surge hjälper som är vattenbaserat så är det olja jag saknar. Jag vet inte vad det är som saknas men något är det ju uppenbarligen då jag sköter hyn efter konstens alla regler. Obestämd

    Har du några förslag Fuexi?

  • persikofjaril

    Finns det någon foundation som inte gör att rynkor framstår mer tydligt? På de flesta andra jag sätt med foundation ser det så otroligt slätt och fint ut, men inte på mig. Vad är hemligheten? Jag kör oftast bara med ögonskugga och mascara, men skulle vara kul att kunna göra sig extra fin då och då, 

    En annan fråga, finns det någon mirakelkräm som trollar bort rynkor på ett kick? 

  • Duckan

    Persikofjäril, inte testat själv men Nanoblur ska vara en som får bort rynkor för stunden.

  • persikofjaril
    Duckan skrev 2018-12-09 12:44:33 följande:

    Persikofjäril, inte testat själv men Nanoblur ska vara en som får bort rynkor för stunden.


    Jag ska kolla upp det. Tack! Glad
  • Tihi
    Duckan skrev 2018-12-09 11:18:39 följande:
    Ja, jag tror på olja. Ska testa argan oil vid nästa köp.
    Jag hade light inatt och den var inte lika kladdig. Vet inte om det hjälper mot torrheten men tiden får utvisa. Den känns inte dålig så det är ju alltid något. Men jag har svaga förhoppningar då jag har använt så många olika produkter utan några större resultat.
Svar på tråden Skönhetsexpert på Kicks - fråga mig vad ni vill!