• Ngn

    Låna bil av sambo (ej gemensamt köp)

    Förstår ditt resonemang, men jag förstår samtidigt din sambo. Tycker det låter lite snålt av dig faktiskt att ta en summa för att han lånar den. Men å andra sidan så är jag en förespråkare för gemensam ekonomi och det värsta jag vet är att räkna på pengar som jag och min sambo lägger på olika saker.

  • Ngn
    SGTM skrev 2018-12-02 10:58:34 följande:

    Jag är också en förespråkare för gemensam ekonomi, men just kring bilen är läget som det är - Han har själv gjort ett aktivt val att varken ha bil eller åka buss, då det är "onödiga" kostnader. Men vill ha möjlighet att låna när han behöver och då ska min bil stå överst på listan. Och jag har bil just för att ha tillgång till det när jag behöver, vilket innebär att jag beräknat att jag kan ta att det kostar.

    Under perioder har jag hämtat och lämnat på jobb, jag har lånat ut bilen och skjutsat till träning eller utekvällar. Jag har aldrig fått höra ett pip om att ens ersätta bränsle..

    Är det verkligen snålt eller utnyttjar man läget med förmånen att ha en bil vid behov utan att behöva betala vad en bil kostar?


    Vet inte i vilken utsträckning som han anser sig ha ?rätt? till bilen, men om det är som du skriver sist i ditt svar här så är det snålt av honom att inte lägga hälften av bilkostnaderna enligt mig.

    Om det bara är nån enstaka gång tycker jag att det är snålt av dig att kräva betalt.

    Detta är ju dock mina egna högst personliga åsikter. Antar att det varken finns något rätt eller fel!
Svar på tråden Låna bil av sambo (ej gemensamt köp)