Inlägg från: Vattenlilija |Visa alla inlägg
  • Vattenlilija

    Torrfoder till katt med känslig mage

    Jag har inte hittat något torrfoder som jag ansett varit tillräckligt bra. =/  Katter är köttätare och bör inte äta kolhydrater. Innehåller i ovan nämnda foder är:
    Ingredienser:
    Vegetabiliska proteinisolat, vetefodermjöl, ris, fisk (torkad), animaliskt fett, fjäderfäprotein (torkat), animaliskt protein (hydrolyserat), majsglutenfoder, majsmjöl, lignocellulosa, cikoriafibrer, mineraler, sojaolja, fiskolja, fruktooligosackarider (0,3%), psyllium (skal och frön (0,2%).

    Från "kattstatus.se"
    Katten är varken fysiskt eller kemiskt rustad för att hantera kolhydrater: Den har fel sorts tänder och käkar, för liten magsäck och för korta tarmar. Den saknar fler av de enzym som bryter ner kolhydrater och har inte ett tillräckligt väl utbyggt system för att reglera de svängningar i blodsocker som uppstår när det är kolhydrater i maten. Rovdjur är byggda för att ha en konstant blodsockernivå.

    Företag som tillverkar kattfoder hävdar ju dock att deras mat är jättebra och säljer den gärna dyrt. =/ Diabetes ökar tex bland katter pga torrfodret.
    Själv har jag gått över till barf (mush vaisto) och har en katt som mår jättebra :)

Svar på tråden Torrfoder till katt med känslig mage