• Anonym (M45)

    Hur hårdhänta får en lärare vara?

    Men misstänker du någon "diagnos" TS..?

    Så här, det är inte spec.pedagoger på er skola som nödvändigtvis skall ställa en "diagnos". De kan möjligen ställa en diagnos när det kommer till inlärningsförmåga och möjligheter att tillgodogöra sig kunskapskraven i skolan, och vara ett extra stöd för eleven, och även informera andra pedagoger om vad som krävs för att eleven skall kunna tillgodogöra sig vissa ämneskunskaper. Exempelvis utröna om någon elev kanske har dyslexi exempelvis, och vilka anpassningar som då kan komma ifråga.

    Din beskrivning av bångstyrighet och bestämd vilja kan ju möjligen peka i en annan riktning, en annan typ av "diagnos".

    Då är det i vanliga fall barn-och ungdomspsykiatrin (BUP) eller "barn-och ungdomshälsan" i din kommun du skall vända dig till. Ibland så kan skolan vara ett stöd till detta, i detta, men inte alltid.

    Eller så har inte er son någon diagnos utan har dessa personlighetsdrag. Man kan vara bångstyrig, ha en stark vilja utan att ha någon "diagnos". Då är det väl upp till dig att samtala med din sons lärare och skolledning kring hur ni kommer bäst till tals med detta.

    Istället för att snöa in sig på vad som är ok eller inte för en lärare, vikare eller inte, att göra; så gör dig, din son, er familj en tjänst och ta tag i detta istället!

    Att få till en vettig skolgång är oerhört viktigt! Oavsett om man har en fastställd diagnos, eller om det handlar om en personlig utveckling, eller en "fas" man befinner sig i.

Svar på tråden Hur hårdhänta får en lärare vara?