• Tom Araya

    Hur hårdhänta får en lärare vara?

    Anonym (Splittrad) skrev 2018-12-06 14:59:57 följande:

    Hej jag har en undran när drt gäller skolan. Elever som kan vara lite bångstyriga o har en stark vilja,hur hårdhänt får/kan lärare vara egentligen? Jag undrar för att sonen har berättat att vissa lärare kan få hålla fast han ibland o då gör han illa sig. Den här terminen har det hänt kanske 2 ggr. Båda gångerna har sonen försökt lämna lektionen i förtid och lärarna har ej velat släppa han. Han får panik och försöker ta sig loss,varav han gör illa sig. Han har även fått snärt på fingrar av en lärare när hon inte ville att sonen skulöe röra ett papper.Är detta okej av lärarna?


    Det är nog inte motiverat att hålla fast en elev i det läget. Men att han gör sig illa i det läget kan bero på honom själv.

    Snärta på fingrarna... spontant säger jag nej, inte okej.
    Men jag skulle nog själv göra så om en elev försöker tjuvkika på ett prov eller liknande, inte hårt, bara demonstrativt.
  • Tom Araya
    Anonym (Splittrad) skrev 2018-12-06 16:51:42 följande:
    Att han springer iväg brukar dom andra lärarna tillåta men inte denna lärare. Har man lektion ska man vara där.punkt annars blir det ogiltig frånvaro. Även om man stör på dessa lektioner o åker ut så får man ogiltig frånvaro..
    Detta är inget konstigt.
Svar på tråden Hur hårdhänta får en lärare vara?