• AndreaBD

    STOINR Muslimer kräver egna lagar

    Imamutbildning kan de väl få ha. Och halal-slakt om det går att göra så att inte djuren plågas onödigt. Men annars är det ju inte acceptabelt.

    Det som stör mig också är att de inte utgår ifrån hur Sverige är. Jag menar, Sverige har avskaffat kristendomsundervisning i skolorna - då ska man självklart inte ha undervisning i islam heller. Om det vore som t.ex. i Tyskland, då barn får undervisning i sin respektive religion - då vore det lämpligt. Här har vi inte så, då får väl moskeerna fixa någon slags söndagsskola! Kan de inte vara lite flexibla också?

    Och det där med skilsmässa är förstås oacceptabelt. Det går att gifta sig borgerligt - då går det också att skilja sig borgerligt. Och de har inte religion med det att göra. Det är samma sak för kristna - de kan skilja sig borgerligt, men om sedan deras kyrka accepterar det, det är ju en annan sak. En katolik t.ex. kan inte gifta om sig kyrkligt. Men det ska man inte blanda. Alla sak kunna gifta och skilja sig borgerligt. Det fanns faktiskt ett kristet land (som jag känner till, det kanske finns fler) där man inte kunde skilja sig borgerligt heller och det var Irland. Det ändrades väl ungefär på 1990-talet.

  • AndreaBD
    Anonym (Runka) skrev 2018-12-07 16:35:23 följande:
    Ja du, vad tror du?
    Kanske något du ska ta reda på.
    Jag skulle också vilja veta det!
  • AndreaBD
    Anonym (Runka) skrev 2018-12-07 17:08:47 följande:
    Om du exempelvis skulle vilja starta upp en folkhögskola, där ni lär ut att exempelvis judar är mänsklighetens fiender nummer 1, då skulle ni inte få några stadsbidrag för att bedriva den folkhögskolan. Staten reglerar utefter sina värderingar vilka som ska beviljas och vilja som inte ska beviljas. Och staten har helt enkelt godkänt att Sverige ska utbilda imamer och bedriva korankurser på skattebetalarnas pengar. 

    Staten främjar och förespråkar allt som den tillhandahåller skattepengar med. Vad är det du inte fattar?   
    Löjligt. Vi har ändå hets-mot-folkgrupp-lagen och det är förstås den som griper här. Och ett samhälle där man skulle få hetsa mot enskilda grupper - oavsett om jag gillar dem eller avskyr dem - skulle inte jag vilja leva i. Det är nämligen då ingen demokrati.
  • AndreaBD
    Furti skrev 2018-12-07 16:45:18 följande:
    När de ger bidrag till religiösa organisationer?
    Och varför ger staten bidrag till både kyrkor och idrottsföreningar (m.fl.)? För att dessa skapar verksamheter som gynnar samhället, och som staten annars ändå skulle behöva bekosta själv. Kyrkor brukar ha aktiviteter för barn och ungdomar, hjälp till fattiga och till folk som är i en kris, mår dåligt, m.m., och en massa andra saker. Folk som går och pratar med prästen i en livskris behöver förstås inte gå till kuratorn på vårdcentralen.

    Du kan naturligtvis då tycka att staten ska ta hand om allt, men det skulle inte bli lika bra. Det finns ju också en viss tradition där, och en del folk litar mer på det. Och det är nog ganska troligt att det skulle fungera sämre om man av princip rensade bort alla religiösa verksamheter och ersatte dem med statliga. Det har ju inte fungerat så bra i Östeuropa heller.
  • AndreaBD
    Anonym (TS) skrev 2018-12-07 17:41:10 följande:
    Muslimers hets mot svenskar och kristna då?
    ska bli straffad precis på samma sätt så klart. Lagen är till för att användas. Iofs är det alltid svårt att hetsa mot en överväldigande majoritet. Majoriteten lär ju inte känna sig trängd.
  • AndreaBD
    Anonym (Runka) skrev 2018-12-07 17:40:26 följande:
    Min poäng är inte att antijudeoragisationer ska få bidrag, utan att staten ska sluta ge bidrag och främja islam och andra påhittade religioner som är skadliga för vårt samhälle. Det finns ingen anledning att använda skattemedel, och på så sätt uppmuntra folk att tro på en religion som bevisligen är uppdiktad och som innehåller inslag som är direkt människofientliga och som inte är förenliga med vårt moderna vetenskapssamhälle. Läs gärna mitt tidigare inlägg ovanför.
    Se mitt inlägg om vad kyrkor bidrar med! Om du tog bort alla verksamheter som de gör - och det har tradition här också, om än inte lika mycket än i några, lite mindre sekulära länder - så skulle staten sköta allt. Då skulle vi få ett väldigt tråkigt samhälle, ungefär som Polen eller Ryssland under kommunisttiden. Det mesta skulle man nog bara ta bort, för att man tycker att det inte absolut behövs.

    Exempel: Som barn brukade jag gå till närmaste kyrkans församlingslokal, där barn fick titta på indianfilmer  gratis på en söndag i månaden. Jag hade inte riktigt råd med bio och fick inte åka till stan än, jag var väl 10 eller 11. Inget fel med att kyrkan gör lite trevliga aktiviteter. De lyckades inte frälsa mig för det.

    Däremot kan du inte bara säga att religion är "uppdiktad", när majoriteten av alla människor i världen tror på någon gud.
  • AndreaBD
    Anonym (Runka) skrev 2018-12-07 17:45:18 följande:
    Staten bestämmer utefter sina nedskrivna stadgar vilka föreningar som ska idkas bidrag och vilka som inte ska få något. Det är en process. 
    Staten använder skattemedel för att främja islam, genom att sponsra folkhögskolor som utbildar imamer och sysslar med koranundervisning. Utan statens godkännande och skattemedel kan inte dessa verksamheter upprätthållas.

    Sluta dumma dig nu.
    De har ju nekat bidrag till muslimska ungdomsförbundet.

    Finns det verkligen folkhögskolor som gör koranundervisning? Har du belägg?
  • AndreaBD
    EnAnonumius skrev 2018-12-07 19:57:06 följande:
    Jag vet inte om det kan gå som "bevis",  men hm..
    Läs igenom "kursutbud" på Kista Folkhögskola..

    http://kistafolkhogskola.se/kursutbud/

    De står även under ordet  "Om Oss", att folkhögskolan har "muslimsk profil".
    Jag citerar:

    "Kista folkhögskola är den enda av Sveriges 154 folkhögskolor som har en muslimsk profil vilket innebär att man som muslim ska känna sig trygg på skolan men också stödja svensk-muslimsk identitet i en interkulturell studiemiljö."
    (Slut citat)
    Okej.
Svar på tråden STOINR Muslimer kräver egna lagar