Inlägg från: Anonym (Tider läker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tider läker)

    Hade ni jobbat på måndag?

    Smärta av olika slag som händer i livet kan i det akuta skedet vara förlamande. Men det är oftast inte ihållande utan blir bättre för var dag som går. Alla har vi olika takt att bearbeta, för vissa kanske det är två dagar, två timmar, för andra två månader, beroende på det inträffade såklart.

    Men en sak är aldrig bra. Och det är att inte leva vidare och återgå till vardagen. Att vara hemma försjunken i den smärtsamma känslan kan bidra till att det tar längre tid att återgå till vardagen.

    Du skriver att du arbetade efter det inträffade och du resonerar klokt kring om du ska arbeta på måndag, då har du ändå en tanke att du kan arbeta men att måndagens möten kanske är för mycket just på måndag. Hade det varit möten på torsdag kanske det hade varit lättare i och med att mer tid har förflutet i mellan.

    Jag håller med tidigare inlägg. Är det någon arbetsuppgift, möten etc som du känner att du inte mäktar med just på måndag. Berätta det för eventuella kollegor som kan ta det istället, annars chef. Du behöver inte berätta vad som har hänt utan att det är privat angelägenhet. Chefer har ingen automatisk rätt att veta sånt, om det inte sker 1 ggr i veckan, ja ni förstår.

    Arbetsgivare har en skyldighet att anpassa arbetsuppgifter så man kan arbeta och i ditt fall tycker jag absolut inte att det är något konsigt att be om det. Kontakta chef kan du göra redan på söndag. En dålig sak med vara chef är att man i princip alltid är anträffbar för sina anställda.

  • Anonym (Tider läker)

    Som svar på rubriken, ja, jag hade jobbat. Går igenom väldigt tuffa saker privat själv men en fördel med jobbet är att jag får fokusera på annat och det har jag alltid upplevt som något positivt. Visst har jag dåliga dagar då min prestation inte är den bästa och tankarna sticker iväg men dom dagarna har vi alla mer eller mindre. Och då tillåter jag mig själv att ha en dålig dag utan att klandra mig själv för det. Det är alltså OK att inte hela tiden vara topp!

Svar på tråden Hade ni jobbat på måndag?