Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?

    Jag har en 9-åring som inte har någon aktivitet/sport vid sidan av skolan. Han har när han var yngre testat att spela fotboll samt gått på simning. Men han gillade det inte. Han har varit lite inne på att börja med friidrott men aldrig kommit till skott. Han är en kille som känner att han måste vara proffs från dag ett annars kan det lika gärna vara. Han är så rädd för att göra bort sig. När han var runt 7 år så ville han så gärna börja på en aktivitet eftersom alla kompisar hade aktiviteter, men vi hittade aldrig något som han var villig att testa. Nu sitter han bara hemma och spelar tv-spel eller är med sina kompisar. Jag känner att det är viktigt att han har något mer i sitt liv, kanske mest för att tvinga honom att träna sitt sociala beteende. Han är en sån person som i princip måste tvingas till saker, vilket känns hemskt, men han har så svårt att hitta på något själv. 

    Vad tycker ni? Är tv-spel och kompisar tillräckligt för ett barn på 9 år eller bör dom ha en aktivitet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-12-10 16:29
    Ser att många reagerar på ordet tvinga, men jag känner att det valet vi har kvar, antingen tvingar vi honom eller så får han han vara utan aktivitet. Vi har lockat med allt möjligt, vi har testat gemensamma aktiviteter.

    Hur får vi in mer rörelse i hans liv om han bara spelar tv-spel och är med kompisarna. Han är inte ett dugg överviktig eller så, men rörelse är alltid viktigt oavsett hur du ser ut anser jag. Och jag vill ju att han ska få en sund inställning till motion när han blir vuxen.

Svar på tråden Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?