• Anonym (P)

    Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?

    Tvinga är kanske fel ordval. Uppmuntra är väl bättre, och bäst är väl om barnet själv har ett eget intresse, eller kommer på någon som den vill testa.

    Jag anser att barn bör ha en (fysisk) aktivitet. Sen kan det i princip vara "vad-som-helst", men jag ser gärna att det är något som innefattar att man rör på sig.

    Vi har alltid haft tesen med våra barn att ha minst en aktivitet. Dock så har vi varit aktsamma med att det blir för många (vilket det inte blivit i vårt fall). Utan det har blivit just en aktivitet. Vi testade också lite olika mellan åren 6-10, sen till slut så hade alla barn "sin" aktivitet som de gillar och har fortsatt med (och därmed blivit "duktiga" på).

    Våra barn är också väldigt "skärm-beroende", och även om det finns kompisumgänge så blir det också väldigt mycket "skärm-tid". Antingen så spelas det tv-spel hemma här med kompisar, eller hemma hos kompisar... eller så "chillar" de bara, men nog sjutton är smart-telefonen en del av "chillet".

    Personligen så har jag inga större problem med att det spenderas mycket tid framför en skärm, MEN det förutsätter att de just har sin aktivitet. För två av barnen så snackar vi två ggr/v, á 1 timme per träning. Det är inte så mycket tid om man tänker efter. Den äldsta har även börjat träna lite på egen hand, vilket uppmuntras.

Svar på tråden Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?