Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?

    Men varför? Vad är det som är så viktigt med att ha en uppstyrd aktivitet att du vill tvinga honom till det? Det låter helt orimligt.

    Och att tvingas till något - vad är det man ska lära sig av det? Ska han även låtsas att han har roligt? Ska han tvingas till två aktiviteter om några år? Om syftet är att vara social så är det ju rätt kontraproduktivt att påtvinga det sociala. Det funkar ju inte så.

    Många föräldrar idag är helt hysteriska med alla aktiviteter. Sen klagar de på att barnen inte har tid för läxor, att alla helger går åt till matcher och träningar och bäst av allt - att barnen inte kan sysselsätta sig själva. Jeez, lär ungarna att ha det trevligt utan att det åtföljs av ett regelverk och ett tidsschema. Hur gör ni själva för att ha trevligt?

  • Anonym (Stina)
    elyse skrev 2018-12-10 16:49:54 följande:

    Måste det vara en sport? Det finns ju kör, olika instrument, schack...


    Eller hänga med kompisar och sysselsätta sig hemma, dvs sånt barn har gjort i alla tider tills alla föräldrar blev helt tokiga.
  • Anonym (Stina)
    EmberEyes skrev 2018-12-10 17:32:29 följande:

    Ett socialt nätverk utanför skolan/grannarna/släkten är värdefullt i sig.

    Dels kan barnet exponeras för individer av annan socioekonomiska bakgrund, dels finns det et nätverk att vara trygg i om det blir strul med kompisarna i skolan, om familjen splittras och flyttar etc.


    Fast det bör väl bygga på viss frivillighet? Jag som vuxen tvingar inte mig själv till aktiviteter för att träffa höginkomsttagare eller ifall jag blir ovän med mina vänner. Alltså idén är fin men man verkar missa att man inte kan tvinga någon att tycka om något. Och man får anta att TS vill att sonen ska GILLA sin aktivitet.
Svar på tråden Ska man tvinga sitt barn att börja på en aktivitet?