• fjanten

    Barnvakt för första gången

    Min son hade barnvakt någon timme här eller där i den åldern. Min mamma passade honom hemma hos oss vid sådana tillfällen. Dock träffade hon honom mer eller mindre dagligen, så de hade ju bra anknytning. Exempelvis passade hon honom i en timme när jag och mannen var iväg på RUL, då var han runt 6 månader.

  • fjanten
    Pheken skrev 2018-12-12 22:57:35 följande:

    Oj, har ni själva separationsångest eller litar ni bara inte på era nära, haha?

    Första gången min bebis var ensam med sin mormor (minst en timme ivarjefall) var han 4 dagar.

    Vid 1,5månad var han ensam med morfarn i 6h.

    Nu är han ett halvår och har sovit borta ett antal gånger, helt utan problem. Säg att jag (och partnern) är barnfria typ 5-10h i veckan, då farföräldrarna har honom.

    Gick över till flaskmatning vid 4 månader och det var ju rena drömmen för ens eget liv!


    Men herre gud, det där är ju extremt åt andra hållet. Vem fan lämnar bort sin halvåring över natten om man inte måste?
  • fjanten
    Pheken skrev 2018-12-13 11:45:30 följande:

    Det är väl snarare att dom VILL och erbjuder sig att ta sitt barnbarn, just för att vi ska få vår egentid, plus tillomed en hel natts sömn. Vem passar inte på då? Tror dessutom att alla fyra helst hade flyttat in med oss för att få så mycket tid med vår son som möjligt.

    Hoppas iallafall att TS gick på bion med gott samvete, vilket var meningen med mitt tidigare svar.


    Bra föräldrar lämnar inte bort en halvåring över natten om de inte måste.
  • fjanten
    Pheken skrev 2018-12-13 18:09:50 följande:

    Nä, gud. Jag känner mig som en dålig förälder varenda dag. Ska bara halsa resten av vinboxen och leka tittut, så hörs vi sen.....

    Uppenbarligen finns inget rätt svar, bebisen KOMMER överleva och troligtvis växa upp utan att mörda någon, inte ens om det råkar bli så att hen skriker i 2h, oavsett när du väljer att lämna iväg denne. Allt som tar emot är helt enkelt mammahjärtat, men tänk när du får komma hem till bebisen igen, efter att dessutom ha fått extra kärlek av din partner.. där har vi lyckan.


    Jag gissar att du trollar, ingen kan väl vara så självisk...
  • fjanten
    Pheken skrev 2018-12-13 19:12:40 följande:

    Haha, va? Vad är det som är själviskt? Förutom ironin med vinboxen, kunde jag inte vara mer allvarlig. Kände mig tillochmed tvungen att skapa ett konto för att TS skulle få höra att man inte behöver sitta ihop med sitt barn. Har man inget val är det såklart en annan sak. Man slutar väl inte leva bara för att man fått barn? Bebisen kanske också ska lära och vänja sig vid att det finns mer än två personer och 120kvm i världen. Min bebis älskar både mig och sin far, men älskar att leka med andra släktingar (tro inte att ditt barn inte är less på dig ibland), är känslig för nya personer tills vi visar att dom inte är farliga. Han följer med på både restauranger, shoppingturer och bio. Och ja.. får både leka, mysa och tillochmed sova hos mor-/farföfäldrarna. Och han är så nöjd.


    Ja, jag läser dina svar. Ser att du prioriterar dig själv och din partner framför att säkra att ert barn får en trygg anknytning. Helt galet enligt mig, det var därför jag antog att du trollade...
  • fjanten
    JennieLj skrev 2018-12-13 21:48:49 följande:

    Vad mycket strunt du skriver! Att ha barnvakt någon gång ibland är väll ändå inte samma sak som att inte prioritera anknytningen? Och tror du inte att även barnen tjänar på att föräldrarna vårdar sin relation? 

    För övrigt var min mormor och morfar ofta barnvakt åt mig när jag var liten, bland annat under en veckas tid när jag var 8 månader och mina föräldrar åkte utomlands. Jag har en jättefin relation både till mina föräldrar men också, tack vare att de lånade ut mig, till mina morföräldrar. Skadade inte anknytningen det minsta utan var enbart positivt. 


    Fast uppenbarligen bryr man sig mindre om att säkra en trygg anknytning om man lämnar bort små barn så länge - så är det bara. Att det finns fall när det går bra är som att påstå att det är OK att köra utan bälte, för man krockar ju oftast inte. Om man är en vettig förälder riskerar man inte det...

    Inget emot att ha barnpassning någon timme här och där för bebisen - för lite partid/egentid/ärenden. Men att lämna bort en bebis så länge gör inte vettiga föräldrar om de inte måste.
  • fjanten
    LaFontaine skrev 2018-12-14 11:13:32 följande:

    Fast det är din personliga åsikt och inget annat. Det är otroligt arrogant och okunnigt att framställa det som en sanning.


    Det är forskning.
    Pheken skrev 2018-12-14 11:31:55 följande:

    Hur blir det för din partner när hen är på jobbet 8h OM DAGEN, 5 dagar i veckan? Det finns ingen kärlek och connection alls mellan hen och bebisen va? Fast ni kanske tagit föräldraledigt båda två.. i.. 1år? 3år? 18år?


    Den som arbetar blir oftast sekundär anknytningsperson.
  • fjanten
    LaFontaine skrev 2018-12-14 19:15:20 följande:

    Nej, det finns ingen forskning som säger att föräldrar som lämnar sina barn till barnvakt är ovettiga. Det är din ytterst personliga åsikt.


    Det finns forskning som säger att 6månadersbebisars anknytning kan skadas av att bli bortlämnade över natten. Så det är ovettiga föräldrar som tar den risken. Vettiga föräldrar har en, välkänd, barnvakt till en 6månadersbebis någon timme här och där.
Svar på tråden Barnvakt för första gången