Inlägg från: JennieLj |Visa alla inlägg
  • JennieLj

    Barnvakt för första gången

    Vår son är 4 månader och vi har redan lämnat bort honom kortare tillfällen ett flertal gånger. Har gått jättebra. Han har både mor och farföräldrar som gärna vill ha honom så tänker att det är bra för både honom och oss att vänja sig tidigt. Dessutom så är det ju inte hela världen om han skulle vara lite ledsen, även om det förstås är svårt att känna så som förälder. 

  • JennieLj
    Pheken skrev 2018-12-12 22:57:35 följande:

    Oj, har ni själva separationsångest eller litar ni bara inte på era nära, haha?

    Första gången min bebis var ensam med sin mormor (minst en timme ivarjefall) var han 4 dagar.

    Vid 1,5månad var han ensam med morfarn i 6h.

    Nu är han ett halvår och har sovit borta ett antal gånger, helt utan problem. Säg att jag (och partnern) är barnfria typ 5-10h i veckan, då farföräldrarna har honom.

    Gick över till flaskmatning vid 4 månader och det var ju rena drömmen för ens eget liv!


    fjanten skrev 2018-12-13 06:58:00 följande:
    Men herre gud, det där är ju extremt åt andra hållet. Vem fan lämnar bort sin halvåring över natten om man inte måste?
    Tycker att det är så tråkigt att man alltid ska hoppa på varandra bara för att man inte gör likadant. 

    Tror faktiskt inte att det är speciellt ovanligt att lämna bort sina barn över natten när de är ett halvår, samtidigt som jag inte heller tror att det är så ovanligt att inte lämna bort dem alls förens de är förbi småbarnsåldern. Spelar det egentligen någon roll hur man väljer att göra, huvudsaken är väll att att barn och föräldrar mår bra? 


  • JennieLj
    fjanten skrev 2018-12-13 19:46:42 följande:
    Ja, jag läser dina svar. Ser att du prioriterar dig själv och din partner framför att säkra att ert barn får en trygg anknytning. Helt galet enligt mig, det var därför jag antog att du trollade...
    Vad mycket strunt du skriver! Att ha barnvakt någon gång ibland är väll ändå inte samma sak som att inte prioritera anknytningen? Och tror du inte att även barnen tjänar på att föräldrarna vårdar sin relation? 

    För övrigt var min mormor och morfar ofta barnvakt åt mig när jag var liten, bland annat under en veckas tid när jag var 8 månader och mina föräldrar åkte utomlands. Jag har en jättefin relation både till mina föräldrar men också, tack vare att de lånade ut mig, till mina morföräldrar. Skadade inte anknytningen det minsta utan var enbart positivt. 
Svar på tråden Barnvakt för första gången