Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Skolan fryser ut mitt barn

    Jag känner att skolan åsidosätter mitt barn. Han går inte på fritids och det gör alla andra i hans klass. De går i förskoleklass måndag till torsdag 8-14. Ledig fredagar från skolan. Dom är 17 st i klassen och 16 går alltså på fritids. Jag och mannen jobbar natt varannan vecka och ledig varannan fast olika veckor. Alltså är någon av oss alltid ledig fredag=ej berättigad fritids. Mån-tor har dom alltid lektioner och fredagar gör hela klassen utom min son roliga saker.

    Exempel på Fredagsaktiviteter:

    Imorgon firar dom Lucia

    Bio

    Gympatimme

    Simskola

    Lekparkslek

    Biblioteket

    Bakning

    Dagsdisco

    Prova på instrument/måla/sång

    Cykeldag

    Osv osv

    Han har inte fått vara med på en enda av dessa aktiviteter och hela klassen ser fram emot och pratar om den roliga fredagen som kommer.

    Får dom göra så här? Eller det får dom säkert men det känns så taskigt mot min pojke.

    Vi hade möte för dom tyckte att min son blev utanför och ville att vi skulle uppmuntra honom att ta mer kontakt med andra barn.

    Den enda lösningen är att någon av oss byter jobb och går dagtid men då måste vi först få en ny förskola till de två minsta barnen som går på nattis (det är två års kötid till dagförskolan här om man redan har fungerande barnomsorg)

  • Svar på tråden Skolan fryser ut mitt barn
  • Anonym (Ledsen)

    Kan tillägga att vi försökt köpa en plats på fredagarna men blivit nekade

  • Anonym (Ledsen)

    Självklart gör vi dessa saker med sonen ändå, men det blir inte riktigt samma sak för honom att lussa i vardagsrummet med mamma och pappa.

    Har erbjudit mig att betala för hans simskola själv, följa med på alla aktiviteter och samtidigt naturligtvis betala fritidsavgiften.

    Ingen arbetsgivare vill ge mig ett extrajobb några timmar på fredagar, distanskurser läser jag redan men dessa berättigar inte till fritids då de anser att jag har hela lediga veckan att läsa och inte MÅSTE läsa på min lediga fredag.

    Tycker mest det är konstigt att allt detta, tom lucia är förlagt då han inte är där.

  • Anonym (Ledsen)

    Dom går i skolan måndag till torsdag. vad är oklart ?

  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (anonym) skrev 2018-12-13 15:03:42 följande:

    Mycket märklig skola där barnen istället för skola är på fritids en dag i veckan och där gör en massa roliga aktiviteter som borde ingå i själva skolundervisningen som gympa, simning, spela instrument, biblioteksbesök, cykling osv. dessutom lär det ju återkopplas på lektionstid om hur cykelturen var och vad de såg på sin tur.


    Ja, så tycker jag också. Dom har även fritids efter 14 de andra dagarna men då är det vanlig lek
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Starta eget) skrev 2018-12-13 23:52:20 följande:

    Hej TS. Jag tycker att du eller mannen tar och startar upp en enskild firma. Då visar ni upp registreringsbeviset på fritids och har rätt till barnomsorg för de tider ni bestämmer. Ingen på fritids kan kontrollera när eller hur ni jobbar med er egen firma. Att ni sen inte har någon vinst spelar ingen roll för det är inte olagligt att jobba med sin firma och inte gå med vinst. Vem vet kanske ni hittar nåt ni vill driva i firman på riktigt.

    Tycker också att det låter så märkligt att allt roligt ska göras på fredagar. Samtidigt verkar det ju vara en rolig skola där de hittar på aktiviteter med barnen vilket är bra. Vore synd om de skulle sluta med det så försök hitta ett sätt att låta er pojke få vara med på detta. Han är ju så lite i skolan annars så jag tycker inte ni behöver ha dåligt samvete för att lämna honom där på fredagar.


    Men detta var ju ett perfekt tips ! Ska kika på detta :) tack!
Svar på tråden Skolan fryser ut mitt barn