Inlägg från: Bananböjaren |Visa alla inlägg
  • Bananböjaren

    Skolan fryser ut mitt barn

    Hade det varit frågan om kompetent personal som jobbat där så hade man sett till att liknande aktiviteter flyttades runt lite så att de inte alltid inföll på den enda dagen då ingen förskolenundervisning ordnades.

    Det skylls på kommunen (vilket är delvis rätt), men det är knappast kommunen som bestämmt att utflykter och liknande aktiviteter ska hållas på fredagar? Dagispersonalen vill gärna bli kallade för pedagoger, men i det här fallet är det uppenbart att dom saknar minsta inblick i pedagogik.

  • Bananböjaren

    Jag förklarade mellan raderna i mitt första inlägg varför det är frågan om dagis, men det gick visst inte hem. Personalen har bevisligen av den här tråden att döma exakt noll kunskaper när det kommer till pedagogik. Överbetalda barnvakter med andra ord.

  • Bananböjaren
    Anonym (anonym) skrev 2018-12-14 14:51:04 följande:
    Lär ju inte gå att flytta om de flesta aktiviteter eftersom barnen de andra dagarna endast tillbringar några få timmar efter skolans slut på fritids några kanske 2 timmar andra 3 timmar. Den skollediga dagen innebär ju att de kan planera en en heldag med alla barn tex. mellan 8.30-14.00 och då lämna fritids om det ska vara biblioteksdag, cykelutflykt eller simhallen.
    Nu finns det inget som specifierar timplaneringen i förskoleklassen så att dessa aktiviteter inte skulle gå att ordna under förskoletid mellan 8:30-14. Förskoleundervisningen är inte detaljplanerad på samma sätt som grundskolan. Det handlar bara om vilja, eller avsaknad av den kanske.
Svar på tråden Skolan fryser ut mitt barn