Inlägg från: Canis Majoris |Visa alla inlägg
  • Canis Majoris

    Hur ofta bör ett par ha sex?

    Vi är ett ungt par (28 och 31 år) och vi har en 8åring varannan vecka. Vi jobbar båda heltid (dagtid) och bor i ett hus på landet.

    Vi är ett mycket bra team, vi hjälps åt och delar lika på disk/tvätt/storhandla/städa/planering osv.

    I vardagarna ringer hans klocka kl. 05.00, då går han upp och serverar frukost och kaffe på sängen till henne innan han åker till jobbet. Hon skjutsar till skolan och hämtar oftast eftersom hon jobbar betydligt närmare skolan och har flexibla arbetstider.

    På kvällen hjälps vi åt att laga mat, diska, tvätta och natta innan vi själva somnar helt utslagna klockan 21.00.

    På helgerna städar vi hela huset, åker iväg med sopsorteringen, storhandlar och hittar på något med barnet.

    Vi har vart ett par snart fyra år och under de senaste två åren har vi haft sex i genomsnitt 1 gång i månaden, alltså 12 gånger om året.

    Vi älskar varandra, vi är båda i god form och är attraktiva i varandras ögon.

    Hur ofta har andra par sex? Är det normalt att ha sex i genomsnitt en gång i månaden?

    Finns det några tips på hur man får tid och lust till mer sex?

  • Svar på tråden Hur ofta bör ett par ha sex?
  • Canis Majoris
    Anonym (J) skrev 2018-12-16 20:37:36 följande:

    Allt beror ju på individerna i förhållandet. Vissa har knappt någon sexlust och kan gå år utan sex, och det fungerar för dem paren ändå för de trivs så. Andra har väldigt hög sexlust och har sex flera gånger i veckan, kanske flera gånger om dagen till och med. 

    Oftast skulle jag säga att det går lite upp och ner med hur ofta par har sex, precis som att förhållandet kan gå upp och ner. Sedan tror jag också att många kryddar lite när de berättar hur ofta de har sex. De kanske väljer att berätta om när de har det som bäst i förhållandet och lägger till lite extra för att det ska låta ännu bättre. 

    Jag och min sambo har varit tillsammans i 3 år, inga barn. Vi har kanske i genomsnitt sex 2 ggr i veckan. Ibland kan det gå över en vecka utan, men kan inte minnas att vi någonsin gått mer än två veckor utan sex. Mest är det för att min sambo har rätt stor sexdrift. För mig går det i perioder, går oftast långa dagar och är stressad ofta. Det är sällan jag får en helt ledig helg. Men ibland kommer lusten som en blixt och jag kan vilja ha sex varje dag/flera gånger om dagen.

    Jag tror på att lust föder lust, så man får hålla igång sig själv om man vill öka sin sexdrift. Att känna sig pressad till att behöva få mer lust för att ens partner vill mer, har däremot bara omvänd effekt på lusten. 

    Jag tror att ni är helt normala och att det är långt ifrån alla som har sex flera gånger i veckan. Men det verkar som att du vill ändra på hur ofta ni har sex? Är det för att du genuint vill det, eller är det för att du känner att ni borde det för att andra par har sex oftare?


    Tack för ditt utförliga svar, vi vill väldigt gärna ha mer sex med varandra men det känns lite obekvämt rent emotionellt när vi har samlag. Det känns som vi ligger med våran kompis och inte vår partner. Det här medför ju att vi undermedvetet drar oss lite från att ha sex med varandra och lägger istället fokus på annat så som hushållet. Vi kan prata om vad som helst tillsammans och har nyligen tagit upp frågan om att eventuellt skilja oss. Vi är ett otroligt bra team, vardagen fungerar ypperligt bra men det känns tråkigt att leva ett nästan sexlöst förhållande.

    Vi har provat att träffa andra människor för just sex och då fungerar det mycket bra för båda, men det fungerar ju inte rent praktiskt att vara gift med sin vän och ha sex med andra.
Svar på tråden Hur ofta bör ett par ha sex?