• oshark

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Nakrjo skrev 2018-12-17 19:58:05 följande:

    Sambon och jag är också igång för att försöka få vår första men både min mamma & syrra har genomgått misslyckade IVF-behandlingar och jag har misstänkt Endo så jag har väldigt låga förhoppningar....

    Har dock ganska klassiska gravsymptom sedan jag slutade med Cerazette den 25/11 men med tanke på mina hormonella problem och ev. Endo så tror jag tyvärr att dessa bara beror på kroppens omställning efter pillerstoppet. Har egentligen ingen koll på min cykel eftersom jag varit blödningsfri i 10 år men borde ha bim runt julafton ungefär. Vi verkar ha träffat in äl iaf så jag kört äl-test och min cykel innan Cerazette har varit på klockslaget, haha.

    Är supernervös inför de kommande 2v då jag borde få mens men hoppas självfallet på ett plus istället även om jag vet att chansen är minimal på så kort tid. Vill bara slippa mens då jag får såna jävla problem med det.

    Lycka till, ts!


    Håller tummarna för dig!

    Är ju dock tyvärr väldigt vanligt att få massa "gravsymptom" efter piller då många är samma som pms :-/ Jag har tex brutalt ömma bröst (kan inte ligga på mage) från dagen efter ÄL till några dagar in på nya cykeln, börjar må illa runt ÄL+7, har molvärk dagarna innan mens, osv. Vilket suger när man är så upphajpad och känslig för vartenda nya symptom..
  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-12-17 22:24:28 följande:

    Jag är också nyfiken över er som testat både NC och gratisappar. Är det värt att betala? Jag blev gravid på första cykeln jag började tempa så har inte hunnit få någon bra bild över om dom verkligen fungerar och det känns lite ovärt att betala om gratisapparna är lika bra ..


    Jag använder NC och Fertility Friend. Tycker inte NC är värt det om man försöket bli gravid. Köpte det för jag skulle använda det som preventivmedel och inte visste hur många andra alternativ som fanns. Sen började vi försöka tidigare än vi tänkt.

    Det viktigaste är ju att man har en temp med två decimaler, sen spelar appen nog inte jättemycket roll Men jag gillar FF. Där kan man lägga upp massa annan info också som ömma bröst, mensvärk, livmoderhalstappens position, flytningar, osv osv osv
  • oshark
    Doftljuset skrev 2018-12-17 22:19:23 följande:

    Är dom apparna exakta? Nu verkar din kropp verkligen funkat efter dom :) Kul Jag har flera st men tycker NC är den som verkligen stämmer. Medans dom andra kan gissa sig fram mer. 

    Nu har jag redan mensvärk efter ägglossningen. Den har redan varnat om att min pms är på ingång. Jag hoppas dock igen mens kommer.


    Gör man det rätt är de bra. Fertility Friend sätter ut ÄL rätt dag men NC sätter ur ÄL dagen efter. Jag vet att ÄL varit dagen innan för tappen är stängd på morgonen.

    Sen kan ju apparna bara bekräfta vad som redan hänt i din kropp, inte vad som kommer hända. Det har du flytningar, ÄL-test och tappen till tex
  • oshark
    Doftljuset skrev 2018-12-17 22:57:51 följande:

    [quote=79295108][quote-nick]oshark skrev 2018-12-17 22:41:29 följande:[/quote-nick]

    Gör man det rätt är de bra. Fertility Friend sätter ut ÄL rätt dag men NC sätter ur ÄL dagen efter. Jag vet att ÄL varit dagen innan för tappen är stängd på morgonen.

    Sen kan ju apparna bara bekräfta vad som redan hänt i din kropp, inte vad som kommer hända. Det har du flytningar, ÄL-test och tappen till tex

    Oj visste inte att NC satte ut dagen efter.

    Denna djungel av att lära sig allt :)


    Känner att jag behöver förtydliga hur det funkar för mig

    NC sätter ut ÄL på den senaste dagen med låg temp när man har haft tre temperaturer i rad som är minst ca 0,3 grader varmare än sin normaltemp i follikulärfasen (fasen från CD1 till ÄL). Dagen efter ÄL har jag en liten temphöjning som inte är tillräckligt hög för att NC ska troatt ÄL har skett dagen innan. NC bekräftar alltså ÄL i min kurva på ÄL+4, och sätter ut att jag hade ÄL på ÄL+1.

    Fertility Friend ser att tempen är mer än 0,3 grader högre än tempen dagen innan och sätter därför ut att jag haft ÄL på rätt dag. Men FF markerar inte heller ut ÄL förrän efter man fått temphöjningar och för mig har det tagit olika lång tid. En cykel räckte det med en temphöjning för jag hade ett positivt ÄL-test inlagt dagen innan ÄL (alltså två dagar innan temphöjningen). Förra cykeln tog det tre-fyra dagar för FF att bekräft ÄL också då jag hade en konstig kurva.

    Apparna kan därför aldrig förutsäga att du ska ha ÄL om du intw är super super regelbunden (och även då kan saker hända) och när de väl sätter ut ÄL är det för sent att ligga. Men apparna kan bekräfta att ÄL har skett, så att man vet att man faktiskt har ÄL, när man haft det, och när man då bör ta ett gravtest.

    Hoppas det hjälpte lite
  • oshark
    Anonym (hemlisen) skrev 2018-12-17 23:05:59 följande:

    aha! där ser man! så ägglossningstestet visar positivt även innan själva ägget lossnar, visste inte jag heller haha. 

    vad är follikulär? :)


    ÄL-test visar bara positivt innan ägget släpper - ägget släpper ca 12-48 timmar efter positivt test (oftast inom 24). Alla har dessutom olika långa stegringar, så jag gör alltid ett till ÄK-test dagen efter ett positivt för att se om det är negativt.

    Follikulärfasen är den första fasen i menscykeln, från CD1 till ÄL. Den andra fasen är lutealfasen.
  • oshark
    oshark skrev 2018-12-17 23:28:02 följande:

    ÄL-test visar bara positivt innan ägget släpper - ägget släpper ca 12-48 timmar efter positivt test (oftast inom 24). Alla har dessutom olika långa stegringar, så jag gör alltid ett till ÄK-test dagen efter ett positivt för att se om det är negativt.

    Follikulärfasen är den första fasen i menscykeln, från CD1 till ÄL. Den andra fasen är lutealfasen.


    Eller nu ljög jag lite av förenklande skäl, men det är grundprincipen. Man kan även få positivt ÄL-test om man är gravid och vissa kan gå det innan mens. Men ÄL-test visar som sagt att ägget kommer släppa snart.

    Sen kan de inte bekräfta att ägget har släppt, vilket är anledningen till att många tempar. Man kan ha en LH-stegring utan att ägget lyckas släppa - något som är vanligt om man har PCOS tex.
  • oshark
    Anonym (hemlisen) skrev 2018-12-18 07:40:36 följande:

    aha, tack för all info! Verkligen en intressant läroprocess detta.

    Ehm. Känner mig allmänt okunnig, vad är CD1?


    CD står för cykeldag så CD1 är cykelns första dag, dagen när mensen kommer
  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-12-18 09:23:56 följande:

    Ok :D Då låter det som att jag ska fortsätta använda FF :) Det spelar ju, som du säger, inte så stor roll vad man använder så länge man gör som man ska :)  Himla intressant är det iaf.. Har ätit p-piller större delen av mitt liv så jag inser ju hur lite jag egentligen känner min kropp hehe.


    Samma här. Alla symptom på ägglossning som man aldrig haft tex.

    Ett tips (om du inte har något att göra i jul haha) är att läsa igenom alla frågor och svar samt informationsavsnitt i NC:s Cyclerpedia (FAQ). Samma princip gäller ju oavsett om du har NC eller FF. Finns även en tråd här som heter Tråden för oss som använder Natural Cycles som är väldigt informativ och bra. Hela tråden är på ca 1200 sidor så tar några dagar att läsa igenom :-P
  • oshark
    Anonym (Sex) skrev 2018-12-18 12:55:52 följande:

    Rekommenderar att alla ni som myser och gosar slutar med det och börjar ha sex istället. Annars blir det inga barn gjorda. Lycka till allihop! Hoppas att er önskan blir uppfylld.


    Onödig kommentar.
  • oshark
    Anonym (Sex) skrev 2018-12-18 14:36:47 följande:

    Säkert. Lika onödig som din.


    Ja, för att skriva en kommentar som känns som ett hånande av de kvinnor som söker eller delar med sig av information och inspiration i denna tråden är ju nästan samma sak som att skriva en kommentar om att ett sånt hån är onödigt. Håller helt med. Starkt jobbat.
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis