• Anonym (Pp)

    Tjurig 11åring

    Svårt det där att bo ihop med någon som växt upp med så mycket problem. Jag tycker inte du ska ta åt dig av "kritiken" och påhoppen. Hur ska du kunna ladda dina batterier om du aldrig får beklaga dig? Du har ett barn på tre år och nu bor du ihop med en elvaåring. Du blir inte automatiskt mamma åt det här barnet. Vilken hjälp barnet behöver vet inte jag men jag utgår ifrån att det är pappans ansvar. Frågan är hur du ska orka. Att du orkar är viktigt för alla i ditt hushåll, viktigt för ditt barn, viktigt för din sambo, antar jag, och i förlängningen för hans barn. Har du någon att prata med? Jag tror att det är du, med all rätta, som är förvirrad och rädd. Jag har också en man med ett äldre barn och det är tufft även fast han inte har växt upp med en bråkdel av de problem som din mans barn har. För mig har det bästa varit att låta pappan ta allt ansvar. Det låter ju också som hans barn tycker att det räcker att ha kontakt med sin pappa. Ni kanske ska nöja er så.

  • Anonym (Pp)
    Anonym (hel) skrev 2018-12-20 16:06:52 följande:

    Det här låter helt vansinnigt! Här har ni en pojke som så tydligt visar att han inte mår bra och som varit med om helt hemska saker och ni klagar på att han inte är glad och vill sällskapa med er!?!

    Dels har han förlorat sin mamma, som ju betyder mycket för honom även om hon är helt värdelös i sin mammaroll. Sen fick han komma till er med den omställning det inneburit.

    Och det att alla ni andra bor på övervåningen och har allt där utom just hans rum - det skär i mitt hjärta, han måste känna sig så utanför. Såklart han inte vill vara där med er och era krav på att han ska vara glad för att få vara där. 

    Hjälp nu genast den stackars pojken innan ni har riktiga problem att handskas med. Han behöver hjälp av psykolog eller kurator för att prata om det han varit med om. Han behöver få bo med vuxna som älskar och accepterar honom oavsett om han är tjurig eller glad! Han som alla andra måste få visa sina känslor! Du och pappan ffa pappan, behöver ju göra allt ni kan för att bryta igenom pojkens skal och få honom att förstå att han är älskad och duger som han är. 

    Du kanske borde prata med nån psykolog också så att du fattar vad det handlar om att vara vuxen i samvaro med barn. 

    Och VARFÖR för han inte få prata med sin pappa SJÄLV???


    "Ni"?

    Du måste lära dig vem som är ansvarig för pojken. Pappan har naturligtvis ansvar för att hans barn får bra förutsättningar.

    Hans partner måste naturligtvis få lov att känna frustration inför den här situationen.
Svar på tråden Tjurig 11åring