Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Anonym (Jopp) skrev 2019-02-28 10:50:05 följande:

    Måste vara flika in här. Att göra KUB för att få ett gratis ultraljud är ju helt sjukt! Vet du hur överbelastade specialistvården är? Och så bokar kvinnor in KUB för att endast få se det lilla pyret? Sjukt respektlöst faktisk mot vården att inte tänka till innan man gör en sak. Helt obegripligt i min värld. Det är inte gratis att göra ultraljud under graviditeten (förutom RUL som ingår i basprogrammet) och det är ju samma för alla. Oj så irriterad jag blev på detta tänk som du har! Hälsningar från en barnmorska


    Tycker man ska vara försiktig med att anklaga folk man inte känner på nätet. Det är nog rätt många som gör kub för att få se fostret. Tycker själv det är orimligt att gå till v 20 innan man vet om graviditeten ens är viabel. Hälsningar från en läkare
  • Daphodil
    Anonym (Jopp) skrev 2019-02-28 11:16:59 följande:

    Självklart är det många som vill se fostret innan ultraljudet för att få se ett tickande hjärta, men det innebär inte att man ska ta ett KUB för att man kanske får just det gratis. Det går att boka in ett ultraljud och betala några hundra för det, vilket jättemånga gör. Ett KUB är inte till för att få se en viabel graviditet. Då har du tyvärr inte koll på vad ett KUB innebär!


    Du kommer nog, trots ditt brandtal, inte ändra på hur många väljer att göra. Jag fortsätter försvara det valet.
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-02-28 14:00:05 följande:

    Var hos BM idag för viktinvägning pågrund utav min hypermiasis. Dystert på vikt fronten. Hade gått ner 1 kg till den här veckan, så nu hamnade jag under 60 kg. Fick remiss till specialist mödravården nu då mitt BMI hamnade på 20 och då är farligt nära undervikt. Vi räknade även på mina måltider den här veckan och trots att jag tvingat i mig mat så hamnade jag på bara ynka 350 kilokalorier i genomsnitt per dag..

    Hoppas så att detta vänder snart. Fick också sjukskrivning nu i 6 veckor med ordinerad vila, föratt inte bränna så mycket :/


    Du verkar ha det jättejobbigt. Vi får hoppas att du har ditt jobbiga nu, och att du slipper foglossning och annat oknytt.
  • Daphodil

    Jag har fått lite mage! Såg det nu i spegeln, det är en liten rundning som inte ser ut som fläsk. Sen är det ju inte fostret på 3 cm som utgör magen, men ändå. Jag känner mig lite fin.

  • Daphodil

    Jag börjar ny anställning i maj, och har inte berättat om min graviditet. Skrivit på ett kontrakt, men för några veckor sen ändrade vi startdatum och jag har inte fått något nytt kontrakt. Det känns vansinnigt genomskinligt att tjata om att få kontraktet, för att några veckor senare släppa nyheten om graviditeten. Skulle ni göra så? Eller berätta tidigare? Är rätt orolig för att det ska tas dåligt oavsett.

  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-03-01 06:06:03 följande:

    Jag skulle till 100% göra så. En anställning är ju förhoppningsvis längre än den korta period du är föräldraledig och jag tycker inte alls att man ska skämmas för att man ser till att ordna det tryggt för sig själv inför den tiden.


    Du har nog rätt. Känns bara så trist att börja relationen med chefen med att "smyga". Men det får väl bli så.
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-03-01 13:19:57 följande:

    Om du känner att du vill berätta alltså, men jag tolkade det som att du ville berätta men var orolig för reaktionen.


    Jag tänker mer att det ser fult ut att tjata om att få kontraktet, för att sedan när det är påskrivet liksom "åh förresten, jag är gravid". Då inser de att jag drivit på om kontraktet för att säkra för mig själv. Jag kanske övertänker?
  • Daphodil

    Mitt illamående avtog en del denna vecka (10), och jag började nästan överväga att dricka en väldigt mjölkig kaffe. Idag mår jag superilla igen, vilket ändå är lite skönt, men samtidigt inte så skönt. Aldrig är man nöjd!

  • Daphodil
    September89 skrev 2019-03-01 18:33:43 följande:

    Jag tycker inte alls att det är fult. Du har ju dessutom redan blivit erbjuden jobbet. Snarare är det fult att de drar ut på att ordna kontraktet isf tycker jag. Klart man ska säkra för sig själv.


    Tack för bra svar. Skönt att få någon annans perspektiv.
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-03-02 16:53:00 följande:

    Har också köpt. Går in i vecka 10 idag =) 

    Köpte byxor och trosor tidigare i veckan. Såå skönt!! För även om "bebiskulan" än så länge bara är tarmarna så är det ändå skönt att inte ha trycket på magen. Köpte mina på H&M tyckte dom hade en ganska bra guide. 

    1-3 månader samma storlek som innan grav.

    4-6 månader 1 storlek större

    7-9 månader 1-3 storlekar större

    Så icohmed att jag snart går in i månad 4 så jköpte jag en storlek större än vad jag brukar ha satt jätte bra. Mudden hamnade ju väldigt långt upp nu utan magen, men då har man att växa i =)

     

    Köpte också första bebisprylen i veckan!! :O


    Vad kul! Vad köpte du för pryl? Vi köpte liggdel till vår vagn för några veckor sen. Kläder väntar jag lite med, har en vision att kunna leva i de 1-2 mammabyxor jag äger sen tidigare, och i övrigt i klänning hela sommaren.
Svar på tråden Bf September 2019