Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Mitt andra riktiga inköp blir nu en ny amningskudde, för jag har nu svårt att ligga plant och kudden blir ett skönt stöd.

  • Daphodil
    Fruhs skrev 2019-03-13 11:32:28 följande:

    Idag var vi på kub ultraljudet, det var så skönt att få se den lilla bebisen må bra, Nackspalten och bebisen såg bra ut dock drog mina blod värden ned siffrorna på kub testet, har någon varit  med om detta tidigare? att blodvärdena visar sämre än vad bebisen mår. 


    Ja, med dottern var nackspalten bra men blodproverna drog ner oss till risk 1/100. Vår dotter var frisk.
  • Daphodil
    dreendo skrev 2019-03-13 15:26:46 följande:

    Jag funderar också på att göra detta då jag framförallt börjar känna av lite foglossning och har svårt att hitta en skön position att sova i. Har du tittat ut någon?

    Gjorde ul för ca 2 veckor sedan å allt såg bra ut, vd 1 sept nu istället. Nu känner jag tom lite då å då små sprattel där inne. Men det har inte varit en dans på rosor, har spytt så mycket att jag varit sjukskriven i perioder. Äter nu lergigan vilket hjälper mycket. Men är hemma ändå för dottern har influensan å min sambo är bortrest. Är såå trött på att vara hemma nu...


    Jag ska köpa en från Rätt start. Vill ha en mjuk och "jämntjock", inte med små kulor som min förra, den är hur slapp som helst nu.

    Låg och höll om ett extratäcke häromnatten, så skönt för hela kroppen!

    Kul med bra ul. Mindre kul med kräkningar, hoppas det går över snart.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-13 16:09:05 följande:

    Nu känns det lite bättre även om jag vill invänta RUL om 5 v ca för att vara säker på att allt ser bra ut! Men det hon kunde se i dag med hjärta, magsäck, hjärna, ben, armar, storlek osv såg bra ut så antar att det ser bra ut då också.

    Det är lite lättare nu att kunna planera.

    Jag tänkte berätta för chefen denna eller nästa vecka. Jag kommer ju gå redan i mitten av juni så är ju bra för dom om de har vikarie (börjar med 4 v semester och sedan havandeskapspenning). Vet redan nu att de har dåligt med folk MED mig medräknad!!

    Sedan ska jag väl kanske berätta för lite vänner (bara två av mina närmaste som vet...). 

    Jag vill även börja titta på lite grejer som vagn mm. Det kan ta ett tag att hitta nåt man verkligen vill ha.

     

    Har ni några såna där "måste" saker när det gäller att ha hemma när bebisen kommer (förutom då säng, vagn och bilstol kanske).

    Jag vill absolut har en bärsjal. Hade inte det till min första men han älskade vagnen. Min andra var galet tokig i att INTE vara i vagnen utan PÅ mig, så köpte en sjal sent om sider och det var det bästa jag gjort. Så vagn, bilstol, säng, bärsjal, lite kläder och en amningspump är nog mina måsten :) 


    Mina måsten är vagn, bilstol, ett skötbord per våning, babynest, amningskudde, bärsele. Med ettan hade vi aldrig sjal, men det ser så mysigt ut så jag köpte en för typ 1 år sen att ha till nästa barn. Ska bli kul att testa!
  • Daphodil

    Jag har varit rätt lugn sen ul i v 10, men nu närmar sig kub och oron smyger på. Det skulle vara hårt att åter igen få hög risk och sen sväva i ovisshet i två veckor.

  • Daphodil
    Ourlittlesecret skrev 2019-03-15 13:18:31 följande:

    I tisdags var jag på kub. Sambon hade inte passligt att följa med eftersom vi måste resa en bit för att göra testet. Nackspalten var 1,1 mm vilket var perfekt. Fick dock inget svar direkt men fick veta att allt såg bra ut och om det fanns nått avvikande i blodproverna skulle dom höra av sig onsdag eller torsdag och det vi har inte hört nått :D var underbart att se ?blobben? igen. Blev även framflyttad så nu befinner jag mig i vecka 14. Dock fortfarande illamående, blev sjukskriven för två veckor sedan. Hoppas verkligen det här ska gå över snart så jag kan börjar njuta av graviditeten.

    Vagnen beställde vi förra veckan så den kom på posten idag, gäller att passa på när modellen vi ville ha var nedsatt med 200?.

    Men nu till det jag undrar över. Är det nån annan som har varit/är så illamående att resten av livet får pausas? Minns inte senast när jag varit på promenad med våra två hundar t.ex. Jag klarar helt enkelt inte av att funktionera normalt när jag mår så här. Men samtidigt vet jag att motion är väldigt viktigt och det tär på mig när jag annars är aktiv och rör på mig. Är det bara jag som är extra känslig och lat? Snälla nån?


    Vad härligt med fint ul och att bli framflyttad - lite närmre!

    Ang illamående har jag verkligen inte haft det sämst av alla här, men när jag mådde illa blev det precis som du säger. Man vilar när man behöver, man äter det som går ner och resten får liksom vänta. Ha inte dåligt samvete!
  • Daphodil
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-03-16 11:18:34 följande:

    Är det bara jag som är knasigt nyfiken på bebisens kön? Vill få en bild av den lilla/lille..kunna hitta på namn..leta fram kläder..veta vilka jag ska spara o vilka som kan slussas vidare..! :)

    Har ni hört talas om the nub theory? Vad är era erfarenheter av den? :) Som jag förstår vetenskapligt och inte avfärdat som Ramzi , skallformen, bakingsodartestet, rödkålstestet m.m

    La upp ul bilder från kub i flera av dessa grupper i förra graviditeten och de flesta sa pojke trots mina dåliga bilder ..vilket det oxå blev! :)

    Den här gången är bilderna tydligen ännu sämre att se på..men de 4 personer som vågat sig på att gissa tror alla ev tjej! Får se! ;)

    Jag har aldrig fått så sent rul som nu! 2dgr innan v 21! :( Brukar vanligtvis få rul i v 19 ca! Ringde o bad dom tidigare lägga pga av oro då jag inte kännt lika tydliga rörelser som förut..men icke! :( Hon ville inte göra det tidigare än så för att kunna se bra! :( Va fn! :( En månads väntan till känns evig..


    Jag är också väldigt nyfiken på könet. Det vore det enda positiva med att behöva göra NIPT även denna gång - få veta könet tidigt.
  • Daphodil

    V11-12 kände jag verkligen en stor skillnad, blev piggare och illamåendet blev mer sparsamt och milt. Men sedan tre dagar har jag mått jätteilla intermittent, ffa på kvällen, och idag är jag lika dränerat trött som tidigare veckor. Känns så trist, hoppas det är tillfälligt. Någon som känner igen sig, och hur blev det för er sen?

  • Daphodil
    September89 skrev 2019-03-16 18:07:11 följande:

    Jag hade en dipp i vecka 15 då jag kände att jag fick tillbaka illamåendet osv men det varade bara några dagar. Är nu i vecka 17 och mår bra igen, peppar peppar!


    Vad skönt!
  • Daphodil

    KUB idag! Världens finaste bäbis (nu vågar jag kalla den det) och största presenten för oss som fick förhöjd risk förra gången: risk 1/20 000 för alla kromosomavvikelser! Jag är VÄLDIGT lycklig!!

Svar på tråden Bf September 2019