Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-01 20:15:35 följande:

    Ja det jag tänker på är väl lite att om det finns dolda fel. Vagnarna kostar ändå en hel del begagnade och så kanske man står där med nåt fel sedan och bara betalat några tusenlappar mindre och ändå måste köpa en ny sedan...köpt 2 vagnar begagnat förut, annars faktiskt köpt nytt, men blivit bra mkt mer både ekonomisk och miljömedveten nu.


    Jo, sant. Man ska ha lite tur också. Vi har köpt två "skräpvagnar" som heller inte var särskilt bra, men sen köpte jag min drömvagn förra året, och den har fungerat perfekt. Så jag är färgad av det
  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-04-01 20:19:26 följande:

    Inser nu att mitt inlägg kunde uppfattas som lite förminskande mot din upplevelse. Förstår att det var hemskt och inget du vill uppleva igen. Hoppas det går lättare nästa gång!

    Jag tror mer att jag är så fascinerad av förlossningar att inga skräckhistorier biter på mig, och mitt sätt att inte tappa den peppen är att se det positiva i alla förlossningsberättelser. Mitt svar var mer en fortsättning på mitt inlägg om förlossningspepp, än en kommentar på din upplevelse.


    Ingen fara

    Vad skönt att känna så, det är nog en styrka.
  • Daphodil

    Första magkommentaren idag från kollega. Hon sa att hon anat redan för 3 veckor sen, och det känns kul. Lätt att överskatta magens synlighet själv annars

  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-03 16:12:59 följande:

    Känns som en evighet till RUL. Tre veckor kvar nu! Men känns ändå skönt att jag känner den lille lite så då vet jag ju att den lever i alla fall...men vill ju ändå se att allt är bra och det hinner ju hända massor på 3 v!

    Har fått EN kommentar från en kollega om jag var gravid...den jag är närmast. Det när nog för att jag är väldigt liten annars men tycker själv inte det syns när jag har kläder på mig. Mina jobbkläder är dessutom s.k "scrubs" så är rätt vidlyftiga haha haha


    Jag har också landstingspyjamas på jobbet och då syns det inte, men idag var jag civilklädd i hyfsat tight tröja och fick kommentaren. Så skönt att känna fostret, jag vill också!
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-04-04 12:20:56 följande:

    Idag går jag in i vecka 20 och har precis druckit min första kopp kaffe under graviditeten. Min kollega tog med en termos ut i solen och då blev jag sugen och tog en liten kopp :)


    Var det gott? Jag har fortfarande inte kommit igång med kaffet, saknar känslan men har inget sug efter smaken. Var riktig kaffetorsk innan denna graviditet.
  • Daphodil
    Väntarpåpluset skrev 2019-04-04 14:47:29 följande:

    I dag har vi varit på RUL och fick egentligen veta det samma som när vi var på ultraljud på privatkliniken i vecka 13+2. Att det är en flicka och att allting ser bra och normalt ut. Jag är så lättad och tacksam. Är idag 18+4. Nästa vecka ska vi ha samtal med barnmorska via företagshälsovården och då starta processen att söka om svangerskapspenger (kommer inte ihåg vad den svenska motsvarigheten heter) för på grund av extremt tunga pasienter och även voldliga pasienter kan jag snart inte jobba längre.


    Stort grattis!!
  • Daphodil
    Anonym (Seppebebbe) skrev 2019-04-04 15:45:53 följande:

    Är så väldigt sugen på dessertostar men det får man ju inte äta som gravid. Alla ostar uppvärmda till minst 70 grader ska dock var ok enligt livsmedelsverket. Men hur gör ni, vågar man äta en britårta som varit i ugnen? Jag vill verkligen men vet inte om jag vågar riskera nåt...


    Ja, helt ok!
  • Daphodil

    Någon mer med humörsvängningar?

    14.30: Du är så fin, älskling. Jag hoppas vi är tillsammans för alltid.

    17.00: DU HAR KÖPT FEL KÖTTFÄÄÄRS

  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-04-04 18:13:16 följande:

    Haha räknas det ens som humörsvängning om det är flera timmar mellan dom två olika humören? Det där ät ju jag i vanliga fall. Hör snackar vi snarare minuter mellan överlycklig, svinförbannad, gråtandes, och sen glad igen.


    Haha din beskrivning kanske passar bättre! Det går inte lika snabbt här, men jag skiftar verkligen mellan att tycka han är gudomlig till att tycka att han är komplett inkompetent!
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-04 19:25:48 följande:

    Haha jag är tyvärr väldigt avståndstagande!! Inget behov av närhet och vill helst vara själv! Känns superjobbigt och inte alls vad jag vill.

    Åt förut SSRI preparat men slutade i samband med att jag plussade. Jag kan börja med dom igen, speciellt nu efter att första 12 v gått. Funderar på att göra det för graviditetshormonerna gör ju inte en stabilare direkt ????????


    Om du känner igen tidigare symtom och besväras så låter det som en bra idé. Det är ju främst SSRI-användning i slutfasen som kan vara negativt, med ev utsättningssymptom hos nyfödda barnet. Men allt ska ju vägas mot mammans välmående.
Svar på tråden Bf September 2019