Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    September89 skrev 2019-03-28 19:25:50 följande:

    Haha jag visste nog inte ens att det fanns möjlighet till tidiga ultraljud då men jag tyckte det var väldigt jobbigt att gå så länge utan att få veta att det verkligen var något levande där inne. Speciellt andra graviditeten då jag inte kände av att jag var gravid alls förrän sparkarna började komma ett par veckor innan rul.


    Ja, jag har skrivit det förut, men jag häpnas fortfarande över att man förväntas vänta halva graviditeten innan man får något bevis. Märkligt.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-29 17:17:27 följande:

    Sjukt egentligen vad tiden går snabbt. Just när man är mitt uppe i det känns det segt men nu gick jag precis in i v17!! tyckte nyss det var v7 och man var skit orolig. Snaet gått halva tiden eftersom jag ska snitta också... T


    Visst är det! Jag går in i v 15 på söndag (men imorgon enligt äl så brukar smygfira lite på lördagar) och det börjar kännas att man inte är så långt från halvvägs. Jättekul att denna tråd är så levande, hoppas den är lika aktiv framåt september!
  • Daphodil
    Spader10 skrev 2019-03-29 18:10:29 följande:

    VARNING, GNÄLLINLÄGG. Går in i vecka 18 på söndag och mår fortfarande lika illa och kräks flera ggr/dag. Kanske med lite god vilja kan jag känna någon liten stund senaste veckan när illamåendet inte är precis lika tryckande. Jag är fortfarande sjukskriven på heltid och håller på att ledas ihjäl. RUL är inbokat den 12/4. Trots att det är min tredje graviditet har jag inte känt några fosterrörelser än men magen växer på och går inte att dölja längre. Mina arbetskamrater vet inget om graviditeten och chefen har hittat på en lämplig lögn om varför jag är sjukskriven. Oj vad jag längtar tillbaka till jobbet och efter lite social samsamvaro.


    Fy, stackars dig, illamåendet är verkligen pyton, och det måste vara vidrigt när hela livet sätts på paus. Den enda ljusningen är att det inte är för evigt. Håll ut!
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-30 22:17:43 följande:

    Hur har er kropp förändrats hittills och vilken vecka är ni i?

    Jag gick in i v 17 nu i helgen och har inte ännu gått upp nåt i vikt men nu börjar magen synas lite grann. När jag ligger ner kan jag också känna "bebismagen", när jag står upp är magen fortfarande svullen också, inte bara bebismage alltså.

    Jag känner rörelser nästan varje dag nu. 

    Mina boobisar har blivit 1-2 storlekar större redan. Vet att jag gick från A till DD när jag var gravid senast! Galet att det kan ändras så mkt!! haha

    Känner mig ännu rätt pigg faktiskt. Fram till v 12-13 mådde jag så illa hela tiden men sedan försvann det och nu mår jag som sagt rätt bra. Lite ont i fogarna i korsbenet. Var sjukskriven från v 23-24 tidigare graviditeter men nu hoppas jag innerligt att jag slipper det. Känner mest av det om jag suttit konstigt eller om jag sprungit. 

    Så än så länge, peppar peppar, går det rätt bra när ca hälften av graviditeten gått!

    Ni andra?


    V 15. Fått lite mage enligt mig själv men det är ju ytterst diskret och bara tarmsvullnad än så länge. Mina tuttar har också blivit större, är jättenöjd! Minns inte att det blev nån större skillnad förra gången, så det var en glad överraskning. Mådde illa v 7-13 ungefär, men nu är det i stort sett borta. Blivit förstoppad och har en del humörsvängningar.
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-03-31 21:03:04 följande:

    Är det någon här som är allergisk mot pollen och känner av det nu? Jag börjar tro att min extremt långvariga förkylning inte är någon förkylning längre utan allergi. Började svullna om läpparna för några dagar sedan och började då ta tabletterna men är så otroligt påverkad av snuvan, nästäppan och svedan i halsen och vill bara ha den himla kortisonsprayen så att jag kan börja leva igen haha. Någon som har liknande? Tar ni kortisonspray eller vet ni nåt annat som funkar?


    Nasonex har klassificering 1 på janusinfo (sida över fosterpåverkan av läkemedel), dvs ok att använda. Enligt den fanns en något förhöjd rapportering av gomspalt hos gravida som använt Nasonex, i övrigt inga missbildningar. Även Nezeril har klassificering 1.
  • Daphodil
    Hakunamatataa skrev 2019-04-01 13:19:36 följande:

    Vi ska på RUL nu på fredag morgon och jag är såå nervös, speciellt eftersom jag inte känt av några rörelser ännu. Tänk om den inte lever längre eller om något är fel.. Vet ju att risken är liten men man blir ju lite knäpp ändå. Känns som att jag knappt orkar vänta längre, nästan så att det är jobbigare nu när det bara är några dagar kvar. 


    Jag har 4 v kvar till RUL men känner samma. Hoppas och tror att allt kommer gå fint för er, lycka till!
  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-04-01 19:16:55 följande:

    Jag läser att många av er är rädda för förlossningen och vill ha planerade snitt.

    Jag är helt tvärt om, en av sakerna jag längtat mest efter med att få barn är att få uppleva en vaginal förlossning. Jag tycker att det låter så otroligt mäktigt och jag är såå peppad! Finns fler som känner som jag?


    Jag hade en så vansinnigt utdragen förlossning sist (typ 20 h från igångsättning) så jag är inte så peppad. Men förhoppningsvis går denna liite snabbare.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-01 17:28:51 följande:

    När tänker ni att ni ska börja handla?

    Jag har inte handlat nåt och har inte ens tänkt tanken nu innan RUL! Vill se att allt är okej innan vi gör det och så är det bara jobbigt att ha allt hemma, MEN samtidigt blir det mkt pengar på en gång om man ska handla allt sedan.

    Jag tänkte nog börja tänka på och titta på vagn efter RUL, kanske v 20 eller nåt sånt. Den brukar ju behöva beställas om man nu inte ska köpa begagnat. Är lite inne på begagnat, blir ändå så mkt pengar och man vill ju spara på miljön. 

    Hur tänker ni kring vagn? Vet ni vad ni ska ha?

    Babyskydd funderar jag på om man ska hyra, man har ju inte det så länge...

    Skötbord är också svårt, tror vi kommer ha vårt i rummet, inte i badrummet, så behöver lite hyllor och sånt tänker jag.


    Begagnat är bra! Många märkesvagnar är i jättefint skick beg. Mitt tips är att läsa på lite innan och gå en hum om vad man vill ha: stora/små hjul, luft/punkteringsfria, typ av handtag (maken får ryggont av knäledshandtaget vi har nu eftersom han är så lång, utan föredrar teleskophandtag som är längre), storlek på varukorg, längd av sufflett... Det kan låta som petiga saker, men alla dessa har jag stört mig på hos tidigare vagnar.

    Placering av skötbord är alltid svårt. Jag tyckte det var superviktigt med rinnande vatten vid skötbordet de gånger man fick en "mysblöja", men vet andra som inte tyckt det var nödvändigt.
  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-04-01 20:06:01 följande:

    Förstår att det inte känns lika peppigt då. Men det lär nog förhoppningsvis gå fortare nästa gång. Jag tycker dock 20 timmar inte låter så farligt, men är nog orimligt optimistiskt inställd när det kommer till just förlossningar. Lyssnade igår på ett avsnitt av Förlossningspodden som handlade om en igångsättning som tog nästan 2,5 dygn (!!). Kanske blir det lättare om man är mer förberedd på att det kan ta tid.

    Jag har alltid föreställt mig min förlossning på ett visst sätt, och har lite kontrollbehov. Men det har varit superlärorikt för mig att lyssna på olika poddar och behöva inse att det kan gå på så otroligt många olika sätt, och vara beredd på att man inr vet, så jag känner mig nyfiken och positivt inställd till vad som än händer.


    Alltså, det är det värsta jag varit med om.
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-01 19:54:01 följande:

    Jag har haft typ 10 vagnar innan :) så är rätt säker på vad jag vill ha. Dock vet jag inte riktigt om jag ska köpa nytt eller begagnat :)

    Har aldrig haft skötbordet i badrummet nån gång då vi alltid bott med små skötbord så tycker det funkat bra men är ju lite vad man vänjer sig vid.


    Aha, jag trodde du var förstis. (Man glömmer vilka som har barn sen innan) Jag tänker att om man köper en hyfsat modern modell begagnat så är det bara fördelar jfrt med nytt
Svar på tråden Bf September 2019