Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Daphodil skrev 2019-03-19 19:01:15 följande:

    På tal om veckoräkningar... Vad har ni för BF? Det skiljer sig ju en del i gruppen, jag är tex en av de kortast gångna. Kul att se vilka man är nära i tid!

    Jag har BF 28 september.


    BF 13 september, men kommer snittas så kommer få nån gång i början av september.
  • Anonym (chockad!)

    Känns konstigt att våga lita på detta nu. Går in i v 16 på fredag så tiden rullar på... borde vara rätt "safe" nu...berättade ju för chefen i fredags. Inte berättat för de andra på jobbet än. Berättat för 3 kompisar och sedan mina föräldrar.


    Varit på KUB och allt såg bra ut, men ändå vågar jag inte riktigt tro på det och vill inte berätta för folk. Har ni berättat för folk förutom de närmast i familjen?


    Jag inväntar RUL nu, borde väl vara om ca 3-4 v...


    Jag har hela tiden ett nytt datum då jag säger till mig själva att "DÅ ska jag våga lita på detta!" haha


    Har sjukt lågt blodtryck nu och har hjärtklappning och extraslag. Håller på att svimma på jobbet när jag står stilla osv... måste ringa MVC i slutet av veckan när jag kan så jag får lite ideer. Tycker jag gör allt med att dricka, träna, äta salt, ha stödstrumpor osv osv...men känns inte som om nåt hjälper haha

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-03-19 20:15:42 följande:

    På mig syns det så pass mycket att folk till och med vågar fråga så att försöka hålla det hemligt var ju bara att glömma haha. Berättade för familjen tidigt och sedan berättade vi lite efter hand när vi varit på kub. I vecka 15 ploppade magen plötsligt fram så sedan dess märker ju alla som träffar mig. Min man har dock inte berättat på jobbet än.


    På mig syns det nog egentligen inget. Jag ser det ju men tror inte nån annan reflekterar. Är i v 15, går in i v 16 på fredag.

    Hur är det med er andra, vilken vecka började det ev synas för andrs?
  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-03-20 17:49:27 följande:

    Det syns jättetydligt på mig. Är bara i v. 15 men har en liten kula som gör att inga jackor går att stänga. Har börjat framhäva magen, då jag bara såg stor ut i stora kläder. Måste ha gått upp 8 kg redan, minst. Trots att jag inte ändrat kost, mer än att sluta äta sötsaker, mår illa av det. Jobbar hemma på gården i stall, så är i ständig rörelse. Var hos bm igår, min livmoder är redan över naveln, så därför syns det mer. Jag är glad för det. Träffar jag personer som jag känner säger de grattis och när jag berättar att jag bara är i v15 stirrar dem på mig "kan man ha en sådan kula redan?". Första barnet också. Tydligen var det lika för mina systrar, mamma och mormor. Antar det till viss del är ärftligt? Nu har jag sett vår tjej 4 gånger, nästa gång är RUL, ifall jag inte blir nojjig och bokar ett privat ul till, eller om jag får göra ett TUL när jag träffar läkaren på specialist mödrarvården. Vill bara känna sparkar nu! Har ej gått ut på sociala medier om graviditet, kanske inte ens gör det. Men alla vänner och de i min familj vet samt de jag träffat på vägen. Jag tycker man ska göra det som känns bäst, vill man berätta:go for it, men vill man inte behöver man inte.


    Nä så är det ju. Man ska ju göra det som känns bra. Jag är nog lite tillknäppt med att berätta saker om mig själv till folk som inte är nära. Har tidigare varit väldigt öppen men har fått lära mig den hårda vägen att det inte alltid blir så bra. Fått mkt skit och hamnat i mkt trubbel pga det så senaste 2 åren har jag varit extremt försiktig med vad jag säger till folk som itne är familj eller nära vänner.


    Jag har berättat för chefen för att vara snäll men ingen annan på jobbet vet nåt. De tjatar om olika grejer vi ska göra i sommar och höst  med jobbet och säger att jag måste anmäla mig osv haha jag säger bara att jag måste kolla hemma först ;) så snart kanske det kommer ut ändå men jag tänker att det är så tidigt ännu.


    La sommarschemat i går och det kommer nog snart ut då eftersom jag ska vara hemma hela sommaren från v 24... :p

  • Anonym (chockad!)
    Nakrjo skrev 2019-03-20 20:48:40 följande:

    Hej alla mammor!

    Jag är bara i v14 och det är mitt första barn men känner nu efter ett superresultat på kub att jag ska börja köpa på mig lite saker framöver. Mamma vill dra med mig till Ullared om 2 mån och jag behöver lite hjälp med vad jag kan köpa där? Jag har noll koll på vad som behövs & jag tycker om att skriva listor i god tid. Mamma kan såklart hjälpa mig men det är trots allt 28 år sen hon behövde köpa bebissaker sist...

    Så, tips på vad jag kan shoppa till bebis i Ullared? ????


    Vet inte just på Ullared men det jag inte hade klarat mig utan var; bärsjal eller bärsele, vagn (såklart ;) ), nappflaskor, bröstpump, säng (såklart ;) ),  babysitter. Det var de sakerna jag använde konstant i början.


     


    Det andra var eg inget jag använde så mkt!

  • Anonym (chockad!)
    Nakrjo skrev 2019-03-20 21:22:03 följande:
    Bröstpump har jag tydligen glömt bort såg jag nu, så tack för tipset! Kan tänka mig att man gärna går loss på kläder och annat kul men glömmer såna viktiga saker haha.

    Ja jag tror många tänker att man ska amma, thats it. 


    Det är inte säkert man KAN amma för det första (jag kunde inte)vilket jag inte alls hade i huvudet alls...tog det lite förgivet.


    Sedan kan man få mjölkstockning vilket jag fick några ggr och då kan det vara jäkligt skönt att pumpa ur lite så det lossnar lite snabbare. Eller att man får väldigt väldigt mkt mjölk så är det skönt att kunna pumpa ur och spara ifall pappan vill ge lite då och då :) 

  • Anonym (chockad!)

    Någon som ännu känt någon rörelse ni varit rätt säkra på är bebisen? Isf i vilken vecka?

  • Anonym (chockad!)
    Väntarpåpluset skrev 2019-03-21 12:01:20 följande:

    Hej tjejer. Skulle behöva bolla med er hur ni andra hadde gjort i min situation.

    Jag är nu i vecka 17 (16+4) har börjar få en rejäl kula på magen och känner mig fullkomligt utsliten av mitt tunga jobb. Jobbar på en tung somatisk avdelning med oxå 4-5 starkt utagerande dementa pasienter som ofta bli voldliga. Trots att min chef på samtal med BM från företagshälsovården i 1 termin lovade massor av olika tillrättalägganden så har jag fortfarande inte sett av nått. Jag tycker det känns tidigt att söka om havandeskapspengar nu, vet dock inte hur lång tid det kan ta? Hur hadde ni gjort/tänkt? Sökt om det nu eller väntat och hur länge då? Hadde ni tagit sjukskrivning istället? Hör till saken att jag på dom sista 9 veckorna ligger utslagen i förkylning nr 2, har haft magsjuka och gått med en inflammerad tand som ska rotfyllas till veckan när penicillinkuren är över. Jag har varit hemma 4 dagar från jobb totalt och trots att jag gått i det skicket/förkyld/tandvärk de lux!! Så har hon inte gjort nått för att underlätta för mig


    jag hade sökt om havandeskapspenning om jag kände att jag inte hade nåt stöd hos chefen men kan du inte kolla med facket först kanske för att få stöd därifrån?
  • Anonym (chockad!)
    PetiteCherie skrev 2019-03-21 12:44:33 följande:

    Tyvärr kan du nog inte få havandeskapspenning förrän 60 dagar innan beräknad förlossning (pga fysiskt tungt jobb). Tror sjukskrivning är ditt enda alternativ i såhär tidig graviditet.. men de är ju också pengar du får vid sjukskrivning. Kan man inte jobba så kan man ju inte. Om dem inte kan placera om dig fram till 60 dgr innan bf?


    Jo det finns tillfällen om jobbet är farligt, miljömässigt, där du kan få HP tidigare. Säkert ovanligt men det går, annars är 60 dagar det vanligaste.
  • Anonym (chockad!)
    Fruhs skrev 2019-03-21 15:40:16 följande:

    Alltså är det någon som fått sämre hy? Jag har helt plötsligt börjat få finnar och små små "noppror" om man kan kalla de. hyn känns alldeles grå liksom 


    Anonym (E) skrev 2019-03-21 16:15:05 följande:
    Samma här! Min hy är katastrof... har alltid haft "fin" hy. lite torr ibland. Nu har jag på ena sidan vid munnen en hel hög med finnar, torr överallt, utslag och en hel del finnar på näsan. Aldrig varit med om det här.....

    Sägs ju att det blir en tjej då! ;) Enligt sägen...


     


    Jag har inte fått sämre hy, faktiskt kanske t o m lite bättre, så jag väntar väl en kille antar jag :p haha

Svar på tråden Bf September 2019