Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Går in i v 16 i dag (v 15+0) och jag är ÖVERTYGAD om att jag kände bebisen idag!! :D 


    Det var väldigt stor skillnad mot förut... kändes som en "buff" långt ner i magen! Sjukt konstigt!! Det är skönt att kunna få lite bevis på att bebisen lever...även om man inte ser den på ul. Jag vet dock att det går långt mellan tillfällena i början, men i alla fall skönt! 

  • Anonym (chockad!)

    Inväntar kallelse till rul. Hur långt innan besöket fick ni den?

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-03-23 23:44:40 följande:

    Jag fick den i torsdags. Rul är i början av maj.. men tror det är väldigt olika beroende på vart man ska göra rul.


    Jag borde göra rul om 3-4 v men inte fått nåt än... Men kanske kommer snart
  • Anonym (chockad!)

    I natt på jobbet var det en kollega som såg min lite putande mage för första ggn...så nu är det nog snart kört. Jag tränar och äter väldigt nyttigt annars så hon sa att hon blev fundersam.

    Någon mer som apropå det har svårt för detta med viktuppgång och förändring av kroppen?

  • Anonym (chockad!)

    Jag är nog ganska nitisk med maten. Tänker att det är under en sån begränsad tid. Dessutom är jag van med kostrestriktioner då jag tränar mkt och i perioder äter rätt strikt.

    Skulle ta alkoholfritt med 0% alkohol. Sluyst med koffein. Druckit 3 koppar sedan december och det nu på slutet då jag känt att först 12 v gått.

    Äter inte skicka och korv mm som inte är nyskivat. Äter inga grönsaker som är halvdana och bär kokar jag alltid mm.

    Min bm sa att jag skulle vara "pickey" och jag är rätt bestämd av mig så vill försöka vara så noga jag kan men 100% går ju inte.

    Men som med allt sånt här så MÅSTE man gå på sin känsla och sitt välbefinnande. Vi är alla olika och vid graviditet är det viktigaste för mamman och barnet att man själv mår bra. Då är chansen större att bebisen mår bra ????

  • Anonym (chockad!)

    Hmm jösses vad felskrivningar i mitt inlägg!! haha haha Mobilen var inte så bra att skriva ifrån!


    Alla frågetecken var emojis! haha


     


    Men summa summarum så jag har svårt för att man dömer varann. Jag tror (oavsett om man är gravid eller "vanligtvis") att vi alla har VÅRT liv! Vi är olika utvändigt och invändigt. Vi har olika bagage och vi har olika sinnen som gör att vi reagerar olika på allt.


    Jag tror man ska tänka efter "vad vill jag?" och sedan köra på det...svårt att göra nåt mot sin vilja även när man är gravid för det är ändå 9-10 månader och det är lång tid att göra något helt motsatt vad man gjort resten av livet innan. Bara min åsikt! :)

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-03-25 20:54:59 följande:

    Ikväll känner jag mig liksom tacksam. Att ha kommit så långt att allt faktiskt pekar på att det kommer bli bäbis i september. Att det tog 8 jobbiga försök men ändå inte mer, vi fixade det utan utredningar. Verkligen inget fel att behöva hjälp för att bli gravid, men jag är tacksam att vi slapp den extra psykiska stressen det skulle innebära.

    Det känns makalöst stort alltihop.


    Hur långt är du nuigen?


    Jag känner mig fortfarande sååå skeptisk till att allt ska gå vägen. Jag skulle vilja passera v 25 så känns det som om ifall nåt händer så KAN bebisen bli räddad!! 


    Fånigt kanske?


    Nu har jag börjat känna av bebisen. Två ggr i dag och 1 gång i förrgår, vilket gör att det känns liiite tryggare att jag själv har koll att den lever!

  • Anonym (chockad!)

    Fick RUL tiden nu...den kommer vara i v 19+4 ...är inte det väldigt sent eller??

  • Anonym (chockad!)
    Ourlittlesecret skrev 2019-03-26 15:19:22 följande:

    Avreagerar mig lite... sjukskriven ytterligare 3 veckor pga av illamående. Så om de inte släppt på dom veckorna har jag snart spenderat 6 veckor i soffan. Tiden går så fruktansvärt långsamt.

    Sen har jag även börjat få foglossning så om jag mot förmodan kommer mig ut med hundarna en stund så får jag förbaskat ont i ryggen och ljumskarna till kvällen :((

    När kommer det där glowet man läst om? Just nu känner jag mig endast lönnfet, lat och oduglig :?( tur jag har världens finaste sambon som hjälper mig så mycket han kan!


    Tror tyvärr inte glowet finns för alla!! Jag har aldrig gillat att vara gravid. Det enda jag gillat är när sparkarna kommer...men annars hatar ajg verkligen att vara gravid även om jag är sjukt tacksam att jag KAN bli gravid!

    Har två barn sedan tidigare. En var rätt lugn i magen. Han sov och han var vaken. I slutet var det liksom rätt mkt lika varje dag. Visste ungefär när han var igång osv.


    Mitt andra barn var helt GALEN i magen och när han kom ut var han likadan, vilket senare resulterade i en ADHD diagnos haha så han var livlig från start liksom.


    Nu är nr 3, är i v 16 och jag har känt av den flera ggr, speciellt när jag sitter ner med magen "ihoptryckt"... så jag är liiiite rädd för vad det ska bli för krabat hahahaha

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-03-26 17:20:34 följande:

    Tror inte det är några konstigheter alls. Vi fick tid 19+1 men efter KUB så tyckte dom at det skulle vara för tidigt (enligt mätning på KUB blir det 18+5), så dom ville absolut flytta fram det eftersom man enligt dem ser allt bäst då. Så nu har jag i 19+5 enligt mig (men 19+2 enligt mätning på KUB). Tydligen är det saker i hjärtat som är svårt att se innan dess som dom vill vänta in.

    Jag är jättekluven. Å ena sidan vill jag ha så snart som möjligt för jag förstår inte hur jag ska stå ut i 6 (!) veckor till nästa ul (har ju redan varit på 4 stycken på 14 veckor). Men å andra sidan så är det ju skönt att ha det lite senare så man är säker på att dom kan se så mycket som möjligt osv.


    Ja jag vill ju att de ska se så mkt som möjligt såklart så blir nog bra då med v 19+4
Svar på tråden Bf September 2019