Inlägg från: Coccolina |Visa alla inlägg
  • Coccolina

    Inget traktamente från jobbet för att utlandsresan ej var beordrad?

    mammatill6 skrev 2018-12-29 12:07:05 följande:

    Fast traktamentet är ju för ökade kostnader för mat och logi. Om du har fått allt betalt ska du väl inte ha traktamente?


    Nu står det ju inte att TS har fått allt betalt utan bara resa, hotel och konferensen. Traktamentet skall inte rent generellt täcka login då den oftast löses av arbetsgivaren. Merkostnader för mat och kringkostnader skall däremot traktamentet täcka. 


    TS jag tycker det låter konstigt. När jag åkt utomlands på kurser som varit frivilliga så har jag alltid fått traktamentet utbetalt. 


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    Woopsie skrev 2018-12-29 12:42:32 följande:

    Jobbar du inom landstinget? Jag tycker också det verkar som en ful grej dom försöker köra. Visst det är inga jättesummor det handlar om men ändå.


    Jag jobbar statligt så nej inte landstinget men kan inte tänka mig att det kan vara så olika. Det blir ju ganska så stora merkostnader när man är ute och reser. Vi drar av om frukost ingår (då markerar vi det i vår reseräkning vilka dagar det ingått så kan de räkna på det.) men även om frukost ingår så behöver man ju både lunch och middag och det är ju när man reser mycket dyrare än hemma! En lunch ligger ju lätt runt 100 kr och en middag ofta på 150-200 även här i Sverige och utomlands kan det ibland vara ännu värre. När jag var på kurs senast var vi i Holland och bodde långt ute i ett industriområde, det enda stället som fanns att äta på kostade lunchen över 300 kr och middagen låg på 500 kr... Ganska så surt.... Gick iväg 1 mil (taxi tillbaka) för att köpa snabbnudlar som jag åt på hotellrummet tillslut istället :-P Det lyxiga i att resa på jobbet. Har börjat göra det i Sverige också nu vissa kvällar, för traktamentet täcker faktiskt inte vad mat verkligen kostar extra när man är ute och reser  
    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
Svar på tråden Inget traktamente från jobbet för att utlandsresan ej var beordrad?