• Jilka

    BF om ca en månad - följas åt sista biten?

    Jag hoppar på. Bf 22/1. Ser så mycket fram emot att inte vara gravid längre :) och att träffa min lilla krabat såklart.

    Jag är (frivilligt) ensamstående så det ska bli extra spännande att se när det sätter igång. Vill gärna hinna förstå i tid så min bästa vän hinner hit till förlossningen. Har något jag tror är förvärkar som började i veckan (sammandragningar har jag haft sedan v 26 eller nåt sånt).

    Är ni nervösa inför förlossningen? Är det ers första barn? Jag är inte nervös än, men det lär väl komma. :)

  • Jilka
    anynom skrev 2019-01-02 21:54:04 följande:

    Hur långt har din vän till förlossningen? :) jag kan bara tala för egen erfarenhet, var också osäker på om jag skulle förstå när det började första gången. Men... tråkig sak att höra, och såklart helt individuellt... jag tror du fattar när det är på riktigt, smärtan ändrar helt karaktär. Förvärkar kan man liksom bortse lite från men riktiga förlossningsvärkar går inte att ignorera. Jag vet att mina tankar gick från; detta var ju inte så farligt, till; okej, nu fattar jag vad alla snackar om. Ungefär :)


    Tack för erfarenheten! De flesta verkar ju säga så så jag hoppas och antar att det stämmer. :) Min vän har 4 timmar med tåg hit, så det är ju en del. Men har en plan B och plan C i stan, så det går ju bra det med :) Är väl inte egentligen så orolig för själva födandet heller, men skönt att ha någon annan som kan tex säga åt en att åka in, eller slå lite på ens rygg eller så :)

    Hur är era barn i magen just nu? Min lille går mellan att ha superintensiva dagar till lugna dagar till superintensiva igen. Har aldrig blivit riktigt orolig under de lugna dagarna då han alltid går att "väcka" om jag "bråkar" lite. Men han verkar ha tvådygnsintervaller på sina gympapass :)
  • Jilka

    Håller med


    anynom skrev 2019-01-10 17:56:42 följande:

    Hallå, jag tycker inte man måste börja skriva privat bara för att vissa är mer aktiva här än andra. Såna ?tips? kan vi väl skippa? Tycker det är kul att tråden lever även om man inte hinner svara på allt. Skriv på! Och fråga gärna igen ifall jag missat svara på nått!

    Är det någon som fött ännu? :D själv har jag maaaassor av förvärkar och mensvärk nu. Går fortfarande att vila bort dom men så fort jag sitter/står trycker det på massor och magen är typ hård hela tiden. Vecka 37 (36+0) idag så borde ha ett par veckor till kvar. Dottern föddes 40+1 och sonen 38+9. Men hade inte haft något emot om trean kom snart!


    Håller med :)

    Jag är i 38+1. Såååå sugen på att få träffa min lilla, och jag är inte bra på detta med att liksom veta att livet snart kommer förändras helt :P jag pysslar med allt möjligt här hemma nu och letar tecken fast jag säger åt mig själv att inte göra det. :) ont lite överallt, och en hel del sammandragningar, så jag har lite svårt att skilja det ena frå det andra. Igår och i förrgår var jag dålig i magen och jag hoppas det är ett tecken. Men förmodligen får jag vänta 2v till minst, är förstagångsföderska.
  • Jilka
    Evelinama skrev 2019-01-11 15:56:46 följande:

    Min Lillen har varit jättelivlig ett bra tag nu idag, jag känner hur det verkligen pressar neråt emellanåt..! Lite sammandragningar, lätt mensvärk och känsla av att vara "nödig" emellanåt också... Någon som varit med om liknande? Kan det betyda något eller den lägger sig bara mer till rätta? Huvudet har dock varit fixerat i drygt 3 veckor redan..

    Vad tror ni?


    Jag har "tyvärr" känt så i 3 v (tyvärr som i att ingen förlossning har startat än :P). Men jag har tänkt att det är krabaten som sjunker neråt (han har också varit fixerad länge, sen v.30 eller nåt) och att det är positivt att han sjunker neråt :)
  • Jilka
    Evelinama skrev 2019-01-11 17:08:45 följande:

    Ja.. sålänge det går på rätt håll så får man väl vara glad i alla fall! Haha :)

    Tack så mycket för ditt svar!

    När har du bf? Allt ser bra ut för dig? :)


    Jag har bf 22/1! Och allt ser bra ut så vitt jag vet. :) har mått illa hela graviditeten (men med ups and downs) och längtar så till den är över :).
  • Jilka
    Meemelie skrev 2019-01-13 17:45:05 följande:

    08.08 imorse föddes vår Elliot! Från start av igångsättning med bard-kateter (ingen höjdare, rekommenderar inte om man har möjlighet att låta bli) tills han var ute tog det ca 20 timmar. Det menade barnmorskorna ändå var ganska snabbt för igångsättning då de har varnat för att bara första fasen med bard-kateter kunde ta upp mot ett dygn. Tyckte själv att 20 timmar var superlång tid så önskar igen av er som ännu väntar på er bebis en så lång förlossning.


    Grattis!!!
  • Jilka
    Evelinama skrev 2019-01-16 12:24:29 följande:

    Har en nästan ständig hungerkänsla också, någon annan som känner igen det?

    Äter en portion, en halvtimme senare är jag hungrig och hade lätt kunnat äta en portion till.. Jag försöker äta mindre och oftare men då är problemet att jag inte alls blir mätt en liten stund ens, är rätt frustrerande ;(


    Jag har haft det till och från under graviditeten. Varar ofta några dagar för mig, sen blir det bättre. (förutom de 12 första veckorna då det var konstant). Vid några tillfällen har det berott på magkatarr tror jag, men andra gånger verkar det bara vara så. Sjukt störigt.
  • Jilka
    Greta88 skrev 2019-01-24 06:33:44 följande:

    BF idag och här ser inte ut att bli bebis på ett tag.

    Får trösta mig med att jag mår väldigt bra trots allt, får sova och kan vara ute med hunden utan problem. Men man längtar ju som en tok.

    Igårkväll stångade hon sig neråt och höll på så det känns åtminstone tryggt att hon verkar förstå vilken väg hon ska komma ut

    Hur går det för er andra?


    Min lilla krabat tittade ut för en vecka sen i v 39+2 :) det var en lång förlossning men en bra förlossning tycker jag. han vägde 3395 g och var 50 cm lång :)

    Och förresten, nästan nästan alla mina gravidkrämpor försvann direkt :D
  • Jilka
    anynom skrev 2019-01-26 20:17:13 följande:

    Grattis!! :) hann din vän komma fram i tid?


    Japp, fast det höll på att gå fel för biljetterna till sista tåget var slut :) men det släpptes en plats 10 min innan avgång så hon kom på :) sen föddes han ca 40 timmar efter första värken och 16 timmar efter att jag kom in på förlossningen så hon hade ju hunnit med morgontåget också, men det var skönt att ha henne med hela tiden från att jag åkte in :)
Svar på tråden BF om ca en månad - följas åt sista biten?