Inlägg från: Anonym (Låna och åk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Låna och åk)

    Min styvfar har "kollapsat", och lämnat min gamla mor i ett kaostillstånd.

    Jag är en syster som fick ta HELA lasset när vår pappa gick bort. De äldre syskonen bodde långt bort även i ett annat land. Det föll på mig att ta hand om det praktiska då jag bodde kvar hemma.

    När saker drog ut på tiden eller blev fel så var det mig mina syskon skällde på. Det var lätt att hjälpa till med begravningen men inte det andra runt om.

    Inte ett tack eller en frågan om hur jag och de andra syskonen mår. ( Mina äldre är halvsyskon på pappas sida) Du frågar vad du ska göra för att hjälpa. Det är enkelt, låna pengar och åk till din mamma och syster. Ja jag är arg över hur mina syskon behandlat mig men ibland är det bättre att åka och visa att man bryr sig.

    Det är inte rätt mot din syster eller mamma då din syster får ta största lasset. Din mamma behöver trygghet och störning och närhet.

  • Anonym (Låna och åk)

    Stöttning och inte störning.

    Jädra Auto stavning som väljer andra ord.

  • Anonym (Låna och åk)
    Anonym (stackars lilla mamma.) skrev 2019-01-03 06:41:25 följande:

    Ja, jag tänker så klart mest på min mamma, men tror du att man kan ta ta "tjänstledigt" från jobbet, för att bistå sin mamma? Jag är kanske egoistiskt nu, men, kan man inte anse en "god man" som tar hand om det?

    Det är väl inte meningen att man skall förlora sitt jobb, ta slut på alla besparingar, och bara flytta dit?

    Fast, jag är redan där, det är inte rättvist. men klart at jag åker till min lilla mor, förlåt att jag var så egoistiskt.

    Men det ren juridiska? Hur fixar man det i DK? Min syster, verkar inte så intresserat heller, fast hon bor nära. Jag har i iallafall kontaktat dk, för att få få hemhjälp, till honom. Stor procedur. Men det är ordnat. Hur avvecklar man alla de de juridiska göromålen? Med skulder, hus firma, och allt? Min mamma behöver ju ju en liten lägenhet så fort som möjligt, jag har inget kapital, de har bara en massa skulder?


    På många ställen kan man gå ledigt om det handlar om närstående familj. Nu menade inte jag att du skulle flytta dit utan kanske åka upp en helg. Det blir mycket byråkrati runt om och även om din mamma har en god man så ska du i alla fall hälsa på henne. När det är kris i en familj så samlas man.
Svar på tråden Min styvfar har "kollapsat", och lämnat min gamla mor i ett kaostillstånd.