Inlägg från: Förkrossad45 |Visa alla inlägg
  • Förkrossad45

    Alla ni som upplevt 70- och 80-talet

    Anonym (Oldie) skrev 2019-01-06 02:18:00 följande:

    Wow, riktigt intressant! Kan också tänka mig det sköna med mindre befolkning. Tycker att priserna på den tiden är riktigt roliga och häftiga. Men de stod väl i proportion till dåtidens löner. Litegrann som idag. Eller var saker och faktiskt billigare på den tiden i proportion till ens lön (ta en normallön för en familj på 4 pers t.ex.)?


    Man hade definitivt mindre pengar att röra sig med vad jag kommer ihåg. När morsan och farsan skiljt sig 1975 hade hon inte råd med skinka till vårt julbord utan vi fick nöja oss med grisfötter i gelé (vilket var rätt äckligt). Idag har jag som sketen säsongsarbetare råd att åka till Ryssland, Polen, Filippinerna, Danmark och Portugal under de senaste 12 månaderna. Finns inte en chans att man kunnat göra det med samma arbete under 70-talet.
  • Förkrossad45
    Anonym (Oldie) skrev 2019-01-06 10:34:58 följande:

    Jaså? Och jag som trodde att ekonomin var bättre då än nu. Fanns underhållsstöd på den tiden?


    Ja men jag kommer inte ihåg hur mycket det var. Vi hade heller ingen bil men vi åkte till England 1977 och hyrde ett hus i två veckor. Maten var rätt enahanda även om man hade några favoriträtter. Hawaiilåda, Kinesisk chowchow, Renskav, Stuvad spenat med fiskpinnar och Potatisplättar är rätter jag inte ätit på länge...
Svar på tråden Alla ni som upplevt 70- och 80-talet