Inlägg från: Anonym (framåt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (framåt)

    Sned rygg eller ej?

    Hej,
    Precis som jag har du framåtroterade axlar! Testa att lägga extra träning på ryggen, speciellt muskler mellan skulderbladen. Du kan googla på vilken typ av ryggträning som behövs för att motverka detta. Men eftersom det är medfött går det aldrig bort helt. 

    Min kiropraktor säger att jag inte ens får träna bröstmuskler/göra armhävningar, för sådana rörelser spänner musklerna vid bröstet mer och drar fram axlarna ännu mer.

    Yoga och klättring är också bra mot framåtroterade axlar. Det finns även stretch-övningar på olika muskelbyggar-siter för detta (framåtroterade axlar).

    För att avgöra om du har skolios behövs nog en ortoped eller en bild på ryggraden. Obs att riktig skolios gör ryggraden S-formad, men finns mer "dold" skolios också, som inte syns så tydligt, som man kan ha besvär av.

    Vet att jag uttrycker mig lika flummigt som en astrolog, men all denna info har jag fått från ortoped, sjukgymnast och kiropraktor.

  • Anonym (framåt)
    megaloul skrev 2019-01-06 15:45:32 följande:

    Blev samma bild två gånger men här är en bakifrån


    ok ladda upp!
  • Anonym (framåt)

    Hej igen, ja du har ju iaf sned ryggrad! Och kanske lite snett bäcken?

    Men som sagt i tråden, bäst att gå till en läkare.

    Har du några besvär i ryggen?

  • Anonym (framåt)
    megaloul skrev 2019-01-08 01:08:13 följande:
    Nej inga besvär direkt, känner liksom inte av det utom i vissa övningar där jag kan känna mig svagare på ena "sidan" av övningen.
    Ja din högra sida ser något svagare ut än vänstra, det tänkte jag på när jag såg bilderna. Men så har ju många å andra sidan.

    Jag tänker: om man inte har besvär så är det väl bara så att försöka i muskelbyggandet satsa på symmetri. Dvs den starka sidan får aldrig ta mer vikt än den svaga sidan. Och svaga sidan/sneda sidan kan behöver vissa stabilitetsövningar.

    Har tex att ena höften är utåtroterad så är alltid lite spändare i musklerna i högerbenet. Så måste göra vissa specialövningar för inre magmuskulaturen på den sidan.
  • Anonym (framåt)
    megaloul skrev 2019-01-08 15:59:45 följande:
    Skall tänka på det :D
Svar på tråden Sned rygg eller ej?