Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    KajsaLouise skrev 2019-01-25 22:24:40 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här! Jag är nyss fyllda 34 år och det är min sambo också. Jag har längtat efter ett barn i... ja, hur länge som helst. Vi har försökt sen september. Jag får lite hjälp på traven i form av Provera-tabletter som fått ordning på min mens. Den har alltid varit oregelbunden och i omgångar har den helt brakat ihop och jag har haft flera veckor med blödningar. Jag har testat med ägglossningstest de senaste tre cyklerna. Testen ger utslag så det är ju bra! Har dock kort lutealfas, 10-11 dagar (har inte förstått exakt hur man ska räkna). Har bara förstått att det inte är helt optimalt att den är så kort. Hoppas så innerligt på en liten snart!


    Känner igen mig i det du skriver. Oregelbunden cykel och ibland långa blödningar. Har också fått Provera utskrivet och har precis fått mens efter första kuren nu (mensen kom samma dag som jag tog sista tabletten så den verkar ju ha kommit spontant). Hur snabbt påbörjar du nästa kur? Kollar du först om du får ägglossning? :)
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-01-25 17:44:16 följande:

    Hej på er, hänger gärna på. Självklart kan man ha vansinnig barnlängtan som 20-åring också men jag känner mig mycket mer hemma bland tjejer i mer liknande ålder :)

    Jag är 35 och vi är på nionde försöket. Är tyvärr väldigt stressad, är så övertygad om att det inte kommer att gå. Önskar verkligen att jag kunde vara mer positiv men det känns hopplöst. Tar aldrig gravtest, vet alltid att mensen kommer att komma ändå. Har lättare PCO vilket gör att jag har oregelbunden mens. Är på dag 21 och har fortfarande inte haft äl. Har tempat i flera år så vet att jag har äl iaf.

    Har börjat med meditation som är inriktad på att försöka bli gravid för att slappna av och lita på min kropp. Hoppas att andra i samma sits kan få mig att känna lite tilltro också :)


    Spännande med meditation! Det skulle jag också vilja testa. Har du hittat något själv eller är det någon kurs?

    Ät jämgammal med dig och har samma erfarenhet både i bekantskapskretsen och på jobbet. Vi får peppa varandra här! :)
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-01-28 14:47:08 följande:

    Provera har funkat väldigt bra för mig. Jag äter en tablett i 10 dagar med start 14 dagar efter mens. Tar tabletten på kvällen. Inbillade mig att jag mådde lite dåligt av den på dagen. Min mens kommer numera 3-4 dagar efter sista tabletten. Jag har kort lutealfas och ägglossningen har hittills infallit först när kuren påbörjats. Jag vet inte om det kan ha ett samband? En månad åt jag nämligen Provera med start 10 dagar efter mens. Fick utslag på äl-test dagen efter första tabletten. Perioden därefter startade jag med tabletterna efter 14 dagar och ägglossningen kom enligt testen på andra dagen med proveran. Ett konstigt sammanträffande måhända? Tror också att min cykel på nått sätt håller på att hitta sin normalitet, kan ju vara nått sånt också. Men jag tänkte gå tillbaka till gyn nästa månad och höra mig för. Hur äter du provera? Och vilken hänsyn tar du till ägglossningen?


    Jag ska äta på exakt samma sätt som du, dvs. 10 dagar med start 14 dagar efter mensens första dag. Skönt att höra att det fungerat bra för dig. :) Jag fick ingen info om att ta hänsyn till ägglossning utan vi kör på som vanligt. Jag kommer att tempa och använda ägglossningstest för att försöka hålla koll på ägglossning. Det låter bra att gå tillbaks till gyn...det kommer jag också göra om det inte tar sig inom ett par månader.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-01-28 15:12:13 följande:

    Det är en app, expectful heter den. Man kan prova en vecka gratis :)

    Kul att vi har liknande situation! Hur länge har ni försökt?


    Åh tack för tipset! Ska kolla in appen. :) Vi har försökt ett år men i början inte lika aktivt innan sommaren. Hur länge har ni försökt?
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-01-28 16:52:24 följande:

    Nej, jag fick ingen sådan info heller och BM sa att tabletterna inte heller skulle förhindra en graviditet. Låter som att du har en plan! :) Lycka till! Uppdatera gärna om dina framsteg framöver, kul att följas åt när man har lite samma bekymmer. :)


    Det låter lovande! :) Jag är på cd4 nu så håller tummarna för ägglossning om ett par veckor. Lycka till du med så följs vi åt här i tråden!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-01-28 19:28:06 följande:

    Ett år vi med snart. Räknar med mens om ca två veckor så ska vi kontakta gyn för utredning sen.

    Var det din första kur med Provera nu? Var det länge sedan ni sökte hjälp?


    Okej! Ja min första kur. Min cykel har strulat sedan i somras med orgelbunden cykel och mens som varit i ett par-tre veckor. Sökte privat för detta efter jul. Gynekolgen tyckte jag skulle pröva Provera ett på månader och att vi sedan skulle gå vidare till utredning om det inte har tagit sig. De vill tydligen inte sätta in ägglossningsstimulerande förrän de utrett mannen också. Där vi bor är det lång kö till utredning så vi kanske gör en privat utredning om det blir aktuellt. Hur ser det ut för er?
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-01-28 17:28:31 följande:

    Vet ni hur tidigt en läkare kan se/misstänka att man är gravid på VUL? Jag har en tid nu i veckan för att kolla hur allt ser ut efter skrapning och bestämma hur man gör med ägglossnignsstimulerande framåt. Om jag mot förmodan inte inbillar mig som jag skrev om innan utan har lyckats bli gravid skulle det vara sådär 3½ vecka när jag ska till läkaren. Så för tidigt för att testa med stickor inför det... Jag hade velat skjuta på besöket någon vecka för att se om det behövs eller ej, men det är inte ett alternativ tyvärr utan då skulle jag fått vänta i 3-4 månader på en ny tid. Så jag funderar på om det ev. finns chans att de kan se nåt, eller om man bara får planera för ifall det inte är nåt på g redan.


    Det är för tidigt. Från vecka 5 kan man i bästa fall se en hinnsäck.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-01-29 08:42:18 följande:

    Jag har sökt privat tidigare utan att min man var med. Jag skulle kunna fortsätta att gå där, det enda som skaver är att det kostar på om det skulle komma till ivf. De har inte hittat något fel på mig, jag har visserligen oregelbunden mens men äl kommer ca elva gånger om året och sist jag var där lät det som att det inte finns några mediciner att prova. Och mannens spermier är bra. Så jag är rädd att det inte går att prova något annat än ivf, och springer det iväg på nästan 30000 per försök. Landstinget här är ok men jag inbillar mig att allt tar längre tid och svart på vitt har de inte lika bra statistik som de privata alternativen.

    Vi har haft en tung månad så vi har lite paus med allt barnprat hemma men när mensen kommer om ca 10 dagar så ska vi försöka bestämma oss var vi vill gå.


    Det förstår jag...det är ju mycket pengar det handlar om det inte finns alternativ till ivf. Jag tänker att vi nog gör utredningen privat och sen får vi se om vi går vidare där eller vänder oss till landstinget. Hur statistiken ser ut här vet jag inte men jag vet att kön är minst sex månader där vi bor.

    Jobbigt när det är tungt men det kan säkert bra med en paus. Vi pratar inte så mycket om det men jag tänker/funderar desto mer. Håller tummarna för att din mens inte dyker upp om 10 dagar och om den gör det att ni kan landa i något som känns bra för er. <3
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-01-29 10:11:03 följande:

    Räknar från "förmodad motsvarande tid för mens"/skrapning tyvärr, så bara knappt två veckor från förmodad ÄL. Som sagt helt medveten om att jag sannolikt inbillar mig att jag känt nåt redan även om det skulle bli ett plus senare :')Sist såg hon hinnsäck i vecka 4, men 3 känns absolut som för tidigt ju mer jag läser om det =/  Kanske lika bra iförsig då det inte riktigt varit min tanke att använda läkaren som tidigt graviditetstest varken sist eller nu. Och antagligen bra att ha en plan framåt redan innan jag får svart på vitt om det inte tog sig denna gång, vore ju rätt otroligt om det skulle ha fungerat på första försöket trots PCO när det tog nästan ett halvår att få till första plusset.


    En plan framåt är alltid bra! :) Hur tänker du kring din pco? Enligt läkaren har jag inte typiska pco-äggstockar men jag funderar kring om jag kanske har det ändå!
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-01-29 14:22:19 följande:

    Är det ok att göra så, att göra utredning privat och sen få en ivf-remiss till landstinget? Låter ju smidigt :)


    Ja jag har förstått att man kan göra så! Åtminstone där vi bor. Här är det 6 mån kö till utredning och sen 6 mån kö till en ev ivf. Vore ju skönt att kunna halvera kötiden! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?